werk

By dorine on November 30th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on werk

Hallo allemaal

Sinds een paar dagen is het weer veel drukker op mijn werk. Daarvoor was het echt zoeken naar werk, nu moet er ineens van alles gedaan worden. Heerlijk. Ik kijk veel liever tegen een berg werk op , dan dat er helemaal niets is. Ik ben lekker op het lab bezig de hele dag.

Sinds vandaag heb ik ook weer een DVD-speler thuis. In Nederland had ik de computer aangesloten op de TV en kon ik zo DVD’s kijken. Hier lukt dat op de een of andere manier niet, vermoedelijk is er iets mis met het videokanaal van de TV (als dat er uberhaupt is, ik heb het nog niet kunnen vinden). Ik was al een tijdje aan het azen op de interne variant van marktplaats op mijn werk, en vandaag bood een collega een DVD-speler aan, voor 20 pond. Het is een goede speler, een jaar oud, en zeer degelijk van Dietschen Bloede, zullen we maar zeggen. Het lukte me zowaar om hem in tien minuten aan te sluiten (natuurlijk zat hij eerst in de verkeerde scart-ingang van de TV), maar nu doet hij het ook. Nu maar die Lord of the Rings marathon gaan plannen…

Overigens heb ik vanavond nog een andere film gezien: Borat. Samen met mijn onderbuurman, die die film ook graag wilde zien, zijn we naar de enorme megabioscoop van Sutton geweest (OK, er is een fatsoenlijke bioscoop in Sutton met zes zalen en dolby surround, dus dat is al heel wat beter dan Dordrecht waar de enige echte bioscoop al twee jaar dicht was). We hebben ontzettend gelachen, al krijg je wel last van enorme plaatsvervangende schaamte als je die film ziet, maar daar is het Sacha Baron Cohen ook om te doen vermoed ik.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

groente

By dorine on November 28th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on groente

hallo allemaal,

Weinig nieuws de laatste dagen. Alles gaat z’n gangetje.

Gisteren heb ik ontdekt hoe ik pepperspray moet maken. De meeste groente hier is redelijk flauw van smaak, niet erg vers, enz. Voor iemand die altijd supervers groenvoer haalde op de markt van Dordrecht (de beste markt van het jaar 2004), is het behoorlijk afzien hier, ook wat betreft het fruit. Gisteren wilde ik eens wat gaan experimenteren met wat groentesoorten waar ik in Nederland nog nooit van had gehoord, maar die hier volop verkrijgbaar zijn. Ik had een recept gevonden voor een indische curry waarin zowel parsnips (een soort witte winterpeen) als okra (een soort zeshoekige snijboon met kleine pitjes erin) moesten. In deze curry moesten ook chillipepers. Mijn ervaring in Nederland met chillipepers was dat ik wel aardig wat in een gerecht kon stoppen voordat het me echt te heet werd. Aangezien groente hier altijd flauwer is van smaak, en de pepertjes klein waren, dacht ik wel zes pepertjes in de pan te kunnen stoppen. Ze moesten als eerste geroosterd worden. Daar ging het goed fout. Na een minuutje begon ik opeens merkwaardig te niesen en hoesten. Nog één minuut later moest ik halsoverkop de keuken verlaten want het was daar echt niet meer uit te houden. Gelukkig had ik nog wel kans gezien om het gas uit te zetten en de ramen open te gooien….

Na goed uitgeniest en uitgehoest te zijn ben ik het voorzichtig weer gaan proberen in de (doorgeluchte) keuken. De chilipepertjes waren inmiddels wel geroosterd en konden door de curry heen. Ik heb het recept gewoon afgemaakt. De curry was lekker, de okra en parsnips bevielen goed, alleen er hadden wat minder chillipepertjes in gemogen. Enfin, alles wat er aan londens roet en vuil nog in mijn longen zat is er goed uitgehoest en ook de slijmophopinkjes in mijn neus en keel zijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen…

Vandaag heb ik het maar weer gewoon met broccoli gedaan…

groeten
Dorine

weekend

By dorine on November 26th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekend

Hallo allemaal

Na een paar redelijk rustige dagen heb ik nu eindelijk het gevoel dat ik echt weekend heb gevierd. Gisteren stond voornamelijk in het teken van uitslapen en hangen op de bank met een boek. Dat is goed gelukt. ‘s Avonds ben ik nog uit eten geweest met mijn onderbuurman, waarmee ik goed kan opschieten (en nee, dit hoeft niet dubbelzinnig opgevat te worden).

Vanochtend heb ik me zoals gewoonlijk weer richting kerk begeven. Daar werd ik al snel uit de bank gegrist door de dominee met de mededeling dat ik stage kon lopen, ofwel het leiden van een kerkdienst (en het avondmaal in dit geval) van dichtbij meemaken. Dat was wel goed, want binnenkort moet ik het zelf gaan doen. Na de dienst was het weer gezellig in de social hall.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

de dag dat alles weer goed kwam

By dorine on November 24th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on de dag dat alles weer goed kwam

Hallo allemaal,

Hij doet het weer!

(het hij geldt in dit geval voor zowel de douche als mijn fiets)

Vanochtend om negen uur stond er een electricien/loodgieter voor de deur. Die had ruim twee uur nodig om de nieuwe douchegeizer te installeren. Goed dat ik daar niet zelf aan begonnen ben. Vervolgens zag ik, dat als ik rechtstreeks naar mijn werk zou gaan, ik ongeveer een half uur voor de lunch binnen zou komen, met als gevolg dat ik dat half uur niks meer zou doen. Ik ben dus in plaats van naar mijn werk te gaan, naar de fietsenmaker gelopen met mijn fiets, met het idee hem daar achter te laten en morgen weer op te halen. De fietsenmaker meldde echter dat hij de band wel in een half uurtje kon vervangen, dus ben ik gaan rondhangen in het naburige winkelcentrum (alles is al goud/zilver/bling-bling voor de kerst). Na een half uur stond de fiets voor me klaar. Ik ben rechtstreeks naar mijn werk gefietst, en rechtstreeks is over de hoofdweg (zonder fietspad), waar ik nog nooit eerder gefietst had. Het viel mee qua drukte, maar ik weet toch zeker dat ik het in het donker niet durf. Ik hoop overigens niet al te vaak van de fietsenmaker naar mijn werk te gaan fietsen, dus al te vaak zal het niet nodig zijn dat ik me met fiets en al op Brighton Road begeef.

Op mijn werk bleek ik meteen met mijn neus in de boter te vallen. Het hele gezelschap stond op het punt om richting de pizza express te vertrekken omdat Raisa jarig was. Ik kon nog net mee. Om half twee zat ik dus onverwachts aan de pizza. Het was heel gezellig, alleen zat ik een klein beetje onrustig omdat ik nog een groot experiment te doen had.

Om drie uur was ik weer terug op het lab. Daar ben ik meteen begonnen met mijn experiment, dat gelukkig minder tijd kostte dan ik ingeschat had. Aan het eind moest ik ook nog een uur wachten, dus dat uur kon ik mooi benutten om weer eens naar de gym te gaan. Om kwart voor zeven was ik uiteindelijk klaar.

Zojuist heb ik heerlijk de nieuwe douche geprobeerd. Hij is beter dan de vorige! Na een week zonder douchen is zo’n warme douche echt een traktatie. Nu ga ik nog een paar uurtjes relaxen (en de was ophangen en de afwas doen).

groeten
Dorine

concert

By dorine on November 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on concert

Hallo allemaal,

Het was een enerverende dag gisteren. Zo enerverend dat ik toen ik thuis kwam, te moe was om hier iets te schrijven. Maar dat was dan ook wel na twaalven. Ik heb nog wel even de computer aangehad om de verkiezingsuitslagen te bekijken.

De dag begon met die verkiezingen. Ik weet dat in Nederland overal experimenten met stempassen gestart zijn (nou ja, gestart, de laatste keer dat ik in Nederland heb gestemd kon dat ook al op het station, maar Dordrecht lag een beetje voor op de rest). Toch denk ik dat niemand zo makkelijk kon stemmen als ik. De stemcomputer (nee, geen NEDAP, DELL), stond namelijk op mijn bureau op mijn werk. Ik mocht, als geregistreerde buitenland-kiezer, namelijk via internet stemmen. Ik had een code toegestuurd en daarmee kon ik één keer stemmen. Heel handig. Na mijn enorme wandeltocht naar het stembureau had ik ook nog wel één en ander te doen op het lab.

Om half vijf moest ik alweer weg, om op tijd voor mijn concert te zijn. Het reizen verliep deze keer niet vlekkeloos. Normaal gesproken reis ik via station Victoria, maar dat is in de avondspits een enorme chaos met lange voetgangersfiles. Ik was nu dus via een ander stationnetje gegaan. Helaas bleek de aansluitende metro enorme vertraging te krijgen onderweg. Ik zat niet erg lekker. Gelukkig was er voor het concert eerst nog een kerkdienst. Daar kwam ik uiteindelijk tien minuten te laat binnen.

Het concert was in een katholieke kerk, de St Anselm en St Cecilia, op een grote winkelstraat in Londen centrum. De kerk was zo’n honderd jaar oud, en veel groter dan ik verwacht had. Het concert was ter gelegenheid van st Cecilia’s day, st Cecilia is de beschermheilige van de muziek. Er bleek aardig wat publiek voor het concert te zijn, meer dan vijftig mensen. Daaronder een aantal mensen van de Nederlandse kerk, en één van de andere organisten. Heel leuk dat die kwamen kijken. Ik heb zelf twee stukken gespeeld, een sonate in D-moll van Händel (naar het Fitzwilliam manuscript) en een sonate in G-moll van Vivaldi. Ik speelde samen met David, de director of music en organist van de Nederlandse kerk. Hij speelde op een klein orgeltje. Het ging best heel goed, alleen het allerlaatste deel zette ik te snel in, waardoor ik behoorlijk in de problemen kwam. Ik was achteraf verbaast dat ik de eindstreep had gehaald zonder al te veel fouten, want het ging echt veel te snel, en David houdt wel van een flinke vaart, dus die vertraagde ook niet echt. Wat me ook verbaasde dat ik absoluut zonder zenuwachtig te zijn stond te spelen, ik had er heel veel plezier in.

Er was ook een altviolist die twee stukken speelde samen met David, een conservatoriumstudent afkomstig uit Griekenland. Eén van de stukken die hij speelde, een triosonate van Bach, heb ik zelf ook gespeeld samen met Annemarie en mijn vader. Het was leuk om het eens in een andere bezetting te horen, al vind ik de blokfluitversie mooier. Al met al vond ik het wel bijzonder dat ik mee mocht doen met dit concert tussen alle professionele musici.

Na het concert zijn we naar het huis van de pastoor gegaan, achter de kerk, om wat te drinken. Daar kwamen opeens verrassend flessen gin, whisky en wijn tevoorschijn. Ik heb het bij wijn gehouden. Het was heel gezellig en de mensen waren heel aardig. Vervolgens zijn we met een paar mensen nog pizza gaan eten. Uiteindelijk was het na twaalven toen ik thuis kwam.

Vandaag moest er een hoop gebeuren op het lab, maar uiteindelijk is dat toch nog voor vijven gelukt. Verder was vandaag een tamelijk rustige dag, wat ik wel kon gebruiken na drie dagen ‘s avonds in de weer te zijn geweest. Verder is er goed nieuws op het douche-front: als het goed is komt er morgenochtend een electricien die de nieuwe douchegeizer gaat ophangen. Uiteindelijk heeft mijn huisbaas toch toestemming gegeven.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine

royal academy of music

By dorine on November 21st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on royal academy of music

Hallo allemaal,

Vandaag heb ik, na een jarenlange blokfluitstudie, eindelijk het conservatorium gehaald. Weliswaar voor een uurtje, maar toch! Morgenavond ga ik samen met David Titterington, één van de organisten van de Nederlandse kerk, een concertje geven in een kerk in Londen centrum. Daarvoor moest vanavond geoefend worden en daarvoor mocht ik me in één van de twee beroemde conservatoria van Londen melden, the Royal Academy of Music, waar David hoofd is van de afdeling orgelstudies. Opeens stond ik daar in een hal waar allemaal Stradivarius-violen in vitrines stonden, heel bijzonder. Er was helaas geen orgel beschikbaar daar, dus we moesten oefenen met een piano, wat iets minder mooi combineert met een blokfluit. Het ging allemaal goed dus morgen kan het uitgevoerd worden.

De douche is nog altijd niet gemaakt, de huisbaas werkt namelijk niet erg mee, ondanks al mijn pogingen om een goedkope electricien te vinden die de nieuwe douchegeizer wil installeren. Maar ik ga daarover niet uitwijden, ik heb me er vandaag al zeker vier keer boos over gemaakt. Ook mijn fiets staat nog altijd met een platte, niet te plakken band in de achtertuin.

groeten
Dorine

zondag

By dorine on November 19th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zondag

Hallo allemaal,

De visite is weer naar huis, dus ik heb tijd om een stukje te schrijven hier. Gisterochtend begon de dag niet erg goed, de douche bleek het namelijk niet meer te doen. Erg vervelend, zeker als je op dat moment logees hebt. Ik ben dus eerst een poos bezig geweest met het bereiken van mijn huisbaas, die ik uiteindelijk te pakken heb gekregen. Het komt er op neer dat ik zelf alles moet gaan regelen om de douchegeizer te vervangen.

We hebben ons er niet van laten weerhouden om toch richting Londen te gaan. Nadat Erwin en Marjolein twee dagen lang nat geregend waren, was het gisteren namelijk prachtig weer. Daarom zijn we eerst een poos wezen wandelen in Hyde Park en Kensington Gardens. In Kensington gardens hebben we kennis gemaakt met bijzonder brutale eekhoorns, één heeft het voor elkaar gekregen een boterham uit mijn tas te jatten terwijl ik die net openmaakte om iets te pakken. Een ander probeerde terwijl ik rechtopstond met mijn tas op mijn rug, bij mijn tas te komen. Ik speel niet graag voor boom, zeker niet als er een stel vlijmscherpe eekhoornnageltjes door je spijkerbroek heen komen. Anyway, het was wel leuk foto’s maken, al was er bij mij niet al te veel gelukt (ze zouden eens stil moeten zitten).

Na dit eekhoorngeweld zijn we naar Kensington Palace gelopen, het paleis waar prinses Diana nog heeft gewoond. We zijn het paleis niet ingegaan, maar hebben lekker geluncht op een bankje in de tuin. Hierna zijn we teruggelopen naar de Royal Albert Hall, waar we in het café lekker een kop koffie/thee/chocolademelk hebben gedronken.

Vervolgens zijn we doorgegaan naar het Natural History Museum. Dit stond al een tijd lang boven aan mijn lijst om bezichtigd te worden. Er was een fantastisch stuk over dinosaurussen, waar onder andere een levensgroot bewegend model van een Tyrannosaurus Rex stond. Heel leuk om te zien (en te horen). Ook de andere stukken waren heel mooi, met veel informatie over walvissen, olifanten, en zelfs een opgezette dodo! Ik heb nog lang niet alles gezien (net zoals in de andere musea hier) dus ik ga zeker nog eens terug. Ik heb trouwens wat foto’s van het museum en kensington palace in mijn fotoalbum gezet.

Gisteravond hebben we lekker gezellig thuis gegeten en nog wat gedronken. Vanochtend hebben we nog samen ontbeten en vervolgens ben ik richting kerk gegaan (waar ik werd verwacht), terwijl Erwin en Marjolein rustig inpakten om later naar Gatwick airport te vertrekken. In de kerk was er een Bachcantatedienst. De kerk pakte zich langzaam helemaal vol, er moesten zelfs overal stoelen bij. Ik heb geholpen met mensen ontvangen en een plekje wijzen. De Bach-cantate (Ach wie flüchtig, ach wie nichtig) was erg mooi, het orkest en het koor waren heel goed. Na de dienst had ik zoals gebruikelijk weer moeite om weg te komen. Toch moest ik redelijk op tijd weer in Sutton zijn, omdat ik nog naar de bouwmarkt moest voordat die dichtging. Dat is gelukt en er staat hier inmiddels een nieuwe douchegeizer. Nu nog een monteur vinden die hem ophangt. Aangezien dat vanavond niet meer gaat lukken, heb ik besloten om eens lekker met een boek op de bank te gaan, een hele vrije avond, dat is me al lang niet meer overkomen.

Tot de volgende keer!

Dorine

vrijdag

By dorine on November 17th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on vrijdag

Hallo allemaal,

Weer even een berichtje. Ik heb nog altijd visite, maar die is op het moment nog in een bijzonder nat Londen (of in de trein terug). Het is hier al twee dagen hondeweer, wat dat betreft treffen ze het niet echt. Zojuist ben ik ook weer heerlijk natgeregend, teruglopend vanaf mijn werk.

Woensdag zijn Erwin en Marjolein aangekomen. Gisteren en vandaag hebben ze zelf Londen bekeken, terwijl ik gewoon moest werken. ‘s Avonds hebben we wel lekker met elkaar gegeten, één keer heb ik zelf gekookt, de andere keer hebben we de bezorgindier laten koken. Straks moeten we, vrees ik, toch door de regen op zoek naar een restaurantje want ik heb niets meer in huis.

Op mijn werk is het erg rustig, ik heb niet heel veel te doen en ook een groot deel van mijn collega’s ontbreekt. Het deel wat er wel was heeft afgelopen dagen overigens genoten van de zak pepernoten die Erwin en Marjolein mee hadden gebracht om met mijn collega’s te delen (er staat er ook nog één thuis). Het werd vergeleken met hondenkoekjes (de reactie van Richard: bloody addicting dog biscuits) en ik zie al twee dagen opvallend veel mensen langs de zak lopen. Erg grappig.

Volgende keer meer,

groeten
Dorine

dinsdag

By dorine on November 14th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on dinsdag

Hoi allemaal,

Weer een tweedaags verslag, niet omdat ik gisteren geen tijd had, maar omdat de computer vastliep op het moment dat ik net klaar was, maar nog niets gesaved had. Toen had ik dus geen zin meer. In het kort even over gisteren: het was een heerlijk relaxte dag waarop het op mijn werk niet al te druk was. ‘s Middags was er een weer een zangrepetitie van ons gelegenheidskerstkoor die heel leuk was. Mogelijk gaan we nog meer mensen van de afdeling meekrijgen. Echt bijzonder hoe populair zingen hier is, vooral bij mensen van mijn leeftijd! ‘s Avonds was de Yoga-les erg relaxed. Te relaxed, want ik viel bij het afkoelen (op je rug op het matje) bijna in slaap.

Vandaag begon de dag al vroeg, want ik moest naar een symposium op de andere vestiging van het instituut, en de bus vertrok al om half acht. Aangezien mijn fiets het voorlopig niet doet, moest ik dus ook nog erheen lopen, wat betekende dat ik om zeven uur de deur uit moest. Het symposium ging over carriere-mogelijkheden. Heel interessant, al heb ik nog geen idee wat ik hierna wil doen. Daar hoef ik gelukkig de eerstkomende jaren nog niet over te beslissen, maar het was wel alvast goed om te zien wat de opties zijn en wat ik ervoor moet doen/kunnen.

Zojuist heb ik mijn huis weer even goed opgeruimd, want vanaf morgen heb ik wederom visite, Erwin en Marjolein komen dan voor een lang weekend langs!

groeten
Dorine

weekend

By dorine on November 12th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekend

Hallo allemaal,

Het was weer een druk weekend. Afgelopen vrijdag ben ik uit mijn werk meteen doorgegaan naar de kerk. Er was daar namelijk een bezinningsavond voor medewerkers en als aanstaand kerkenraadslid was ik daar ook uitgenodigd. De avond begon met een vesper, geleid door één van de consulenten van de kerk. De Nederlandse kerk is aan geen enkel kerkgenootschap in Nederland gebonden en daarom zijn er drie predikanten uit nederland verbonden aan de kerk als een soort adviseur. Dit zijn de consulenten. Tijdens dit weekend waren ze er alledrie. Na de prachtige vesper zijn we onder begeleiding van een sociaal psychologe bezig gegaan met het analyseren van het functioneren van de verschillende groepen in de kerk. Dat was heel nuttig. We zijn tot een uur of elf bezig geweest. Daarna ben ik met een groep richting een hotel gegaan waar we allemaal een hotelkamer hadden.

De volgende dag zijn we met de kerkenraad (inclusief dominee) en consulenten verder gegaan op de punten die de dag ervoor naar boven zijn gekomen. Ook hebben we ‘s middags nog een normale vergadering gehad. Hierna zijn we nog gezellig wat gaan drinken met z’n allen. Hierna ben ik mijn eigen weg gegaan, want ik had nog een andere afspraak. Met Alinda ben ik namelijk naar het Nationaal ballet geweest. Het Nederlandse nationaal ballet dus! Die traden op in Sadler’s Wells, een theater in het Noorden van Londen. Ze deden vier redelijk moderne stukken, op muziek van Richard Strauss, Bach (2e cellosonate, live gespeeld door Quirine Viersen), Britten en een heel experimenteel stuk waar ik zo snel de componist niet meer van weet. Het was ontzettend mooi! Ik heb de hele avond op het puntje van mijn stoel gezeten en genoten.

Vanochtend heb ik me alweer redelijk vroeg naar de kerk begeven. Ik was al een aantal zondagen niet meer geweest, dus het was hoog tijd om mijn gezicht weer eens te laten zien in een normale dienst. Het was een mooie dienst en het was goed om iedereen die er vrijdag niet was weer eens te zien. Na de dienst heb ik me redelijk vlot naar huis gespoed omdat er nog een hoop te doen was, zoals het plakken van een fietsband. Ik weet, het is zondag, maar aangezien alle klussen waren blijven liggen omdat ik op vrijdag en zaterdag in de kerk zat, vond ik dat het moest kunnen. Die fietsband plakken was trouwens geen succes. Ik heb twee lekken gevonden en geplakt, maar toen ik vervolgens ging controleren of alles goed dicht zat, vond ik meteen al vier nieuwe lekken. Een snelle inspectie van de buitenband leverde een punaise op. Einde verhaal binnenband dus. Helaas heb ik de komende anderhalve week geen tijd om de fiets weg te brengen naar de fietsenmaker, dus voorlopig zal ik even moeten lopen. Nu ga ik nog een avond lang weekend vieren, namelijk met een boek op de bank!

groeten
Dorine