Kerst

By dorine on November 9th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Kerst

Hallo allemaal

Kerst, hoor ik nu iedereen denken, het is nog helemaal geen kerst, het is pas 9 november, in Nederland is Sinterklaas nog niet eens in het land! Hier in Engeland is men al volop met kerst bezig, de winkels liggen allemaal te glimmen, op mijn werk gaat het er nu al over wanneer en waar welke kerstcadeaus moeten worden gekocht en ook vandaag zijn op mijn werk de koorrepetities voor de kerstviering begonnen. Ja, we hebben een heus koor! Het zingt één keer per jaar, met kerst, in de kapel van The Royal Marsden Hospital, het kanker ziekenhuis waar we mee verbonden zijn, en wat op dezelfde campus ligt. Het leek Ola en mij wel wat om ons bij het koor te voegen. We gaan een aantal carols zingen en daarnaast ook nog twee andere stukken. Voorlopig hebben we alleen nog sopranen en alten (ik ben bij een grote overdaad aan alten als mezzosopraan bij de sopranen ingedeeld), maar er wordt wel al tweestemmig gezongen (moet vierstemmig gaan worden als de heren komen opdagen). Het niveau, is ondanks de gelegenheidssfeer, vrij hoog, praktisch iedereen kan noten lezen. Ik ben benieuwd hoe het verder gaat, de eerste repetitie was in ieder geval heel leuk, geen probleem om daar één keer per week mijn lunchpauze aan op te gaan offeren.

Overigens om iedereen gerust te stellen, ik kreeg al ongeruste telefoontjes van het thuisfront: mijn verkoudheid heeft niet doorgezet en ik heb ook geen hoofdpijn meer. Alleen mijn fietsband is nog steeds niet geplakt…

groeten
Dorine