weekend

By dorine on November 12th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekend

Hallo allemaal,

Het was weer een druk weekend. Afgelopen vrijdag ben ik uit mijn werk meteen doorgegaan naar de kerk. Er was daar namelijk een bezinningsavond voor medewerkers en als aanstaand kerkenraadslid was ik daar ook uitgenodigd. De avond begon met een vesper, geleid door één van de consulenten van de kerk. De Nederlandse kerk is aan geen enkel kerkgenootschap in Nederland gebonden en daarom zijn er drie predikanten uit nederland verbonden aan de kerk als een soort adviseur. Dit zijn de consulenten. Tijdens dit weekend waren ze er alledrie. Na de prachtige vesper zijn we onder begeleiding van een sociaal psychologe bezig gegaan met het analyseren van het functioneren van de verschillende groepen in de kerk. Dat was heel nuttig. We zijn tot een uur of elf bezig geweest. Daarna ben ik met een groep richting een hotel gegaan waar we allemaal een hotelkamer hadden.

De volgende dag zijn we met de kerkenraad (inclusief dominee) en consulenten verder gegaan op de punten die de dag ervoor naar boven zijn gekomen. Ook hebben we ‘s middags nog een normale vergadering gehad. Hierna zijn we nog gezellig wat gaan drinken met z’n allen. Hierna ben ik mijn eigen weg gegaan, want ik had nog een andere afspraak. Met Alinda ben ik namelijk naar het Nationaal ballet geweest. Het Nederlandse nationaal ballet dus! Die traden op in Sadler’s Wells, een theater in het Noorden van Londen. Ze deden vier redelijk moderne stukken, op muziek van Richard Strauss, Bach (2e cellosonate, live gespeeld door Quirine Viersen), Britten en een heel experimenteel stuk waar ik zo snel de componist niet meer van weet. Het was ontzettend mooi! Ik heb de hele avond op het puntje van mijn stoel gezeten en genoten.

Vanochtend heb ik me alweer redelijk vroeg naar de kerk begeven. Ik was al een aantal zondagen niet meer geweest, dus het was hoog tijd om mijn gezicht weer eens te laten zien in een normale dienst. Het was een mooie dienst en het was goed om iedereen die er vrijdag niet was weer eens te zien. Na de dienst heb ik me redelijk vlot naar huis gespoed omdat er nog een hoop te doen was, zoals het plakken van een fietsband. Ik weet, het is zondag, maar aangezien alle klussen waren blijven liggen omdat ik op vrijdag en zaterdag in de kerk zat, vond ik dat het moest kunnen. Die fietsband plakken was trouwens geen succes. Ik heb twee lekken gevonden en geplakt, maar toen ik vervolgens ging controleren of alles goed dicht zat, vond ik meteen al vier nieuwe lekken. Een snelle inspectie van de buitenband leverde een punaise op. Einde verhaal binnenband dus. Helaas heb ik de komende anderhalve week geen tijd om de fiets weg te brengen naar de fietsenmaker, dus voorlopig zal ik even moeten lopen. Nu ga ik nog een avond lang weekend vieren, namelijk met een boek op de bank!

groeten
Dorine