Nieuw speelgoed

By dorine on January 31st, 2010
Posted in Nieuws | 2 Comments »

Hallo,

Een van mijn favoriete fotografeerobjecten tegenwoordig is vogels. Tot nu toe fotografeerde ik met een olympus camedia compactcamera met 10x zoom. Nu weet ik dat megapixels niet zaligmakend zijn, maar 3.2 is toch echt een beetje te weinig om fatsoenlijk digitaal te kunnen inzoomen op de beestjes. Ook begon het toestel wat problemen te krijgen met focussen (dat duurde sowieso erg lang) en ging de camera af en toe compleet uit terwijl ik daar niet om vroeg. Uit-aan-uit-aan-focus-focus en dan is de vogel natuurlijk al gevlogen. Na vijf jaar trouwe dienst (en best wel veel mooie foto’s) vond ik het dus tijd voor nieuw speelgoed:

Ja: het is een spiegelreflexcamera. Nee: het is geen Nikon, alhoewel dat voordat ik naar de fotozaak ging wel mijn eerste keus was. De Nikon camera bleek echter niet goed te omvatten met mijn relatief kleine handen, dus ben ik voor de Canon gegaan.

Helaas was het donker toen ik thuiskwam en de doos openmaakte, dus het echte testen moet nog gaan gebeuren. Ik heb daar nu al zin in!

Voor nu: byebye compactcamera!

groeten
Dorine

big garden birdwatch

By dorine on January 30th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on big garden birdwatch

Hallo,

Dit weekend was het tijd voor de big garden birdwatch, de engelse equivalent van de nederlandse tuinvogeltelling. Ik heb me met camera en verrekijker voor het raam geinstalleerd. Dit bleek helaas niet de beste positie, mede dankzij mijn prachtige nieuwe vogelvoerpaal (van de kerstman gekregen). Die paal trekt weliswaar beestjes aan, maar niet de beestjes waarop ik zat te wachten…

Hier speel ik een beetje vals: de eekhoornfoto’s van gisteren zijn niet gelukt, dus dit zijn de foto’s van drie weken geleden toen er nog sneeuw lag. De birdfeeder ziet er inmiddels iets anders uit: de onderste notenvoerder is inmiddels vakkundig gesloopt, de bovenste is nog enigszins heel maar de noten zijn verdwenen. De rechter squirrelproof voerder blijkt ook echt squirrelproof, maar de vogels willen er voorlopig nog niets van weten…

Toen na een half uur voor het raam zitten ik slechts een paar kraaien en duiven, en ons eigen roodborstje (komt altijd even bij je kijken als je in de tuin bent) had geteld (en heel veel eekhoorns, maar die tellen niet als vogels), heb ik mijn warme positie verlaten en ben ik 30 meter verder achter in de tuin gaan staan. Het resultaat:

– 1 ekster
– 3 spreeuwen
– 3 zwarte kraaien
– 6 houtduiven
– 1 turkse tortel
– 1 roodborstje
– 2 pimpelmezen
– 4 staartmezen
– 2 vinken
– 2 merels
– 6 koperwieken

Geen slecht resultaat, al lieten het winterkoninkje, de distelvinkjes en de vlaamse gaai zich niet zien. De koperwieken had ik echter nog niet eerder in de tuin gezien (maar wel in de buurt).

Binnenkort ga ik mijn eigen vetbollen maken, met veeeeeel cayennepeper, vogels hebben daar geen last maar het pluimstaartongedierte schijnt er niet van te houden…

groeten
Dorine

we hebben de bbc website gehaald!

By dorine on January 5th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on we hebben de bbc website gehaald!

Beste allemaal,

Het is best wel raar om de BBC health website af te struinen op zoek naar interessant nieuws en vervolgens een artikel tegen te komen dat gaat over je eigen publicatie!

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/8278907.stm

Het artikel is overigens in oktober al gepubliceerd. Het vervolgonderzoek zit op het moment in een stroomversnelling, maar daarover later meer.

Het plaatje is niet van mij, ik doe ze veel beter!

groeten
Dorine

The big freeze

By dorine on January 5th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on The big freeze

Beste allemaal,

Gelukkig nieuwjaar! Een van mijn voornemens (en ik hoop dat het niet bij een voornemen blijft), is om deze blog wat beter te gaan bijhouden. Ik hoop nog wat achterstallig vakantienieuws te kunnen plaatsen, want in het najaar van 2009 heb ik, ondanks de stilte op deze site, wel degelijk een hoop leuke dingen gedaan!

Nu houd ik het even bij het nieuws van vandaag. Ik weet dat het in Nederland koud is (en ik duim dat het koud blijft, zonder sneeuw, want over negen dagen reis ik af en dan zou het fijn zijn als de schaatsen meekonden). Hier in Engeland is het ook koud, voor engelse begrippen heel erg koud. Gisteren is het kwik niet boven nul gekomen, zelfs niet midden op de dag en dat had ik hier in Londen nog niet meegemaakt. Het grootste deel van het land ligt al volledig plat omdat het sneeuwt, wij hebben hier slechts een paar millimeter, zondagavond gevallen en dat zorgt nog niet echt voor veel problemen. Ik houd echter de weerberichten in de gaten, als ik die mag geloven gaat het hier vannacht ook hard sneeuwen… Wordt vervolgd.

groeten
Dorine