Nieuw speelgoed

By dorine on January 31st, 2010
Posted in Nieuws | 2 Comments »

Hallo,

Een van mijn favoriete fotografeerobjecten tegenwoordig is vogels. Tot nu toe fotografeerde ik met een olympus camedia compactcamera met 10x zoom. Nu weet ik dat megapixels niet zaligmakend zijn, maar 3.2 is toch echt een beetje te weinig om fatsoenlijk digitaal te kunnen inzoomen op de beestjes. Ook begon het toestel wat problemen te krijgen met focussen (dat duurde sowieso erg lang) en ging de camera af en toe compleet uit terwijl ik daar niet om vroeg. Uit-aan-uit-aan-focus-focus en dan is de vogel natuurlijk al gevlogen. Na vijf jaar trouwe dienst (en best wel veel mooie foto’s) vond ik het dus tijd voor nieuw speelgoed:

Ja: het is een spiegelreflexcamera. Nee: het is geen Nikon, alhoewel dat voordat ik naar de fotozaak ging wel mijn eerste keus was. De Nikon camera bleek echter niet goed te omvatten met mijn relatief kleine handen, dus ben ik voor de Canon gegaan.

Helaas was het donker toen ik thuiskwam en de doos openmaakte, dus het echte testen moet nog gaan gebeuren. Ik heb daar nu al zin in!

Voor nu: byebye compactcamera!

groeten
DorineBy Jeroen on 31-01-10 20:59

Hee, die ziet er redelijk bekend uit… volgens mij moet ik m’n naam op de mijne gaan schrijven!

Gefeliciteerd!


By Maarten on 24-02-10 23:53

Na-apert 🙂 Hoe houdt de superzoom EF-S 18-200 IS zich bij de extrema (dingen als CA, vervorming enzo)? Die zijn trouwens prima te corrigeren met de software van Canon.
Overigens heeft Canon nieuwe firmware voor het beessie klaar staan, versie 1.1.0
Gefeliciteerd met je aankoop; dat we er maar veel mooie plaaten van mogen zien!
Maarten