Stilte na de storm

By dorine on October 22nd, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Stilte na de storm

Beste allemaal,

Na een paar hektische weken ben ik weer thuis in Sutton. Gistermiddag hebben we Roberts moeder begraven. De afgelopen weken heb ik na tweeenhalf jaar in Engeland te zijn geweest, voor het eerst een echte cultuurshock gehad. Er wordt hier toch wel op een andere manier met dood en begrafenissen omgegaan. De grootste shock was dat het maar liefst twaalf dagen duurde voordat Sylvia begraven werd, zonder een duidelijke reden. Huisarts en gemeentehuis waren weinig behulpzaam bij het registreren van de dood (duurde vijf dagen) zodat de begrafenis niet georganiseerd kon worden. Groot-Brittannië kent geen wet waarin staat dat een lichaam binnen een aantal dagen begraven moet worden. Gebruiken zijn hier toch wel anders, zo worden er geen rouwkaarten verstuurd en is het ook niet erg gebruikelijk dat een lichaam opgebaard wordt.

De uitvaardienst en begrafenis waren wel mooi. Sylvia was heel actief in haar (katholieke) kerk, de kerk zat dan ook bomvol met mensen, familie, vrienden en gemeenteleden. Tijdens de begrafenis scheen de zon uitbundig, de hele dag hebben we geen wolk gezien. Na de begrafenis was er een receptie in de pub, een echte engelse lokatie maar het was heel fijn om daar met iedereen te praten.

Het was een emotionele dag en ‘s avonds was iedereen doodop. We zijn dan ook niet naar huis gereden. Vanochtend zijn Robert en ik lekker uit gaan waaien in het lokale arboretum. Het was daar een festival van kleuren.

Het hele park stond vol met esdoorns en die zijn natuurlijk prachtig in deze tijd van het jaar

Gelukkig konden we toch wel weer genieten van deze kleurenpracht!

Inmiddels ben ik weer thuis. Morgen gaat het gewone leven weer beginnen, hele werkweken, zonder dat ik de helft van de week in the West Country ben en ook weer wat weekenden thuis.

De afgelopen weken heb ik heel veel lieve mailtjes en kaarten ontvangen uit Nederland. Ik wil jullie daarvoor alvast bedanken, ik hoop dat ook nog op een iets meer persoonlijkere manier te doen.

Ik vond in het niet gepubliceerde gedeelte van deze website nog een stuk over een lang weekend dat ik eind augustus in the Peak District had, dat kunnen jullie ergens hieronder lezen.

groeten
Dorine

in memoriam

By dorine on October 10th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on in memoriam

Beste allemaal,

Gisteravond is de moeder van mijn vriend Robert, Sylvia, na een lang ziekbed overleden. De afgelopen weken zijn we heel veel bij haar geweest en hebben we op een goede manier afscheid van haar kunnen nemen. We zijn heel verdrietig, maar ook dankbaar dat haar een verder lijden bespaard is gebleven. Sylvia wordt waarschijnlijk begin volgende week begraven.

Wanneer mijn leven weer wat normaler gaat verlopen, zal ik hier wat meer gaan schrijven, en ook de backlog aan dingen die ik hier nog moet schrijven, bijwerken.

groeten
Dorine