Computer ziek

By dorine on June 27th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Computer ziek

Hallo allemaal,

Wederom een bericht geschreven op mijn werk, want mijn computer thuis lijkt een serieuze virusinfectie te hebben. Ik heb gisteren twee virusscanners en twee anti-spyware scanners meerdere malen laten scannen, maar zonder resultaat, er gebeuren nog steeds hele rare dingen als ik probeer op internet te komen. Voorlopig laat ik de hele computer dus maar uit en ga ik me storten op de stapel bibliotheekboeken die nog uit moeten.

Vandaag was het een rustige dag op het werk, voorlopig de laatste denk ik. Ik heb weer voornamelijk op het lab gestaan. Komende dagen gaat het waarschijnlijk goed druk worden als ik meerdere proeven naast elkaar wil gaan doen. Morgen en donderdag mag ik eerst op congres, een intern congres van het instituut zelf in Guildford, een stad hier in de buurt. Het kan dus zijn dat er komende dagen geen post komt, omdat de computer thuis niet te gebruiken is.

groeten
Dorine

rustig weekend

By dorine on June 26th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on rustig weekend

Hoi allemaal,

Een ongewoon vroege post voor mijn doen maar het apparaat wat ik zometeen nodig heb is nu nog bezet, vandaar. Afgelopen weekend waren er geen posts, zaterdag omdat er helemaal niets te melden was en gisteren vanwege computerproblemen, maar daarover later meer.

Zaterdag was het prachtig weer in Sutton, een zonnetje, 24 graden, af en toe een wolkje, windje: heerlijk weer om in het park te gaan liggen met een boek en dat heb ik dan ook gedaan. Wel met een licht schuldgevoel, want er waren nog flink wat huishoudelijke klussen te doen.

Die klussen heb ik uiteindelijk zondag gedaan: opgeruimd, afgewassen, twee wassen gedraaid enz. Natuurlijk heb ik ‘s avonds voetbal gekeken, Nederland tegen Portugal. Daar werd ik niet vrolijk van, wat een aggressieve wedstrijd. Verder heb ik flink wat geemaild enz, en op een gegeven moment ‘s middags kreeg ik opeens allemaal virussen binnen. Met behulp van Jeroen (via MSN) heb ik toen het meeste verwijderd, maar ‘s avonds gebeurde vervolgens precies hetzelfde. Ik heb toen de hele computer doorgescand, nog eens drie virussen verwijderd en heb nog eens geprobeerd online te gaan, maar het was meteen weer mis. Toen had ik er geen zin meer in en heb ik de computer goed uitgezet. Mijn virusscanner was overigens up to date, dus daar kan het niet aan hebben gelegen.

Vandaag heb ik al allerlei adviezen en sites waar virusscanners en anti-spyware programma’s te halen zijn gekregen, bedankt daarvoor! Ik heb nu op mijn werk een aantal programma’s gedownload en straks ga ik eens heel goed scannen thuis. Hopelijk wordt het probleem daarmee verholpen.

Vanochtend werd ik wakker van een zacht getik op de dakkapel: het was eindelijk aan het regenen. Het is hier drie weken volledig droog geweest, en in combinatie met veel zon en hoge temperaturen veroorzaakte dat heel veel stress bij tuinbezitters. Engeland is natuurlijk het tuinier land bij uitstek, maar vanwege de droogte en de lage stand van de Thames (en vanwege het victoriaanse leidingnetwerk dat zo lek is als een mandje, maar dat zegt niemand hardop) is er een enorm watertekort in de regio Londen en mogen er geen tuinen meer gesproeid worden met een tuinslang. Menig gazonnetje lag er hier al egaalbruin bij. Alle tuinbezitters zullen nu wel opgelucht ademhalen want het regent al sinds vanochtend vier uur en het is nog altijd niet opgehouden. Overigens schijnt richting weekend de temperatuur hier weer richting dertig graden te gaan kruipen, de weergoden kienen het hier telkens bijzonder goed uit, de maandag is continu de koudste en natste dag van de week en het weer verbetert dan stapsgewijs totdat het op zaterdag en zondag op een hoogtepunt is. Moeten jullie in Nederland ook maar invoeren.

Op mijn werk was ik vanochtend net op tijd om een zondvloed te voorkomen. We hebben een machine staan die kleine korreltjes ijs maakt, we hebben vaak ijs nodig om dingen te koelen op het lab. Die machine staat altijd aan, ook in het weekend. Natuurlijk smelt dat ijs op een gegeven moment en normaal zou het water dan afgevoerd moeten worden. Helaas bleek de afvoer verstopt te zitten. Het water liep al bijna over de rand. Samen met een collega ben ik een half uur lang bezig geweest om zo’n vijftig liter ijswater weg te scheppen, een bijzonder koud karwijtje. Het probleem is nog niet verholpen, de enige collega die schijnt te weten hoe het opgelost moet worden was er vandaag niet. We houden de machine nu maar goed in de gaten, waarschijnlijk gaat het in 1 nacht niet mis.

Dat was het wel weer geloof ik, ik ga maar eens kijken of mijn apparaat alweer vrij is.

groeten
Dorine

tafelvoetbal

By dorine on June 23rd, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik zomaar vergeten een berichtje te schrijven. Er is toen ook niet heel veel gebeurd, ik heb de hele dag een beetje rondgelopen op het lab, proefjes gedaan (min of meer gelukt) en eigenlijk niet veel meer. ‘s avonds doe ik aan MSN-vergaderen, over onze komende vakantie. Daar komt toch veel bij kijken!

Vanochtend ben ik al vroeg naar mijn werk gegaan om een bak met droogijs (koolstofdioxide (geloof ik) in vaste vorm, heel koud, -80 graden). Ik moest met Suzie namelijk een aantal diepbevroren stukjes hersentumor ophalen ergens in Londen. We hadden al vroeg op het station afgesproken, maar toen bleek er geen trein te gaan, we hebben meer dan een half uur gewacht. Uiteindelijk waren we rond een uur of half elf in het King’s College Hospital ergens ten zuiden van het centrum van Londen. We hoefden deze keer niet eindeloos in pathologiearchieven te duiken, alles lag al voor ons klaar, alleen de bevroren monsters moesten nog uit de vloeibare stikstof (nog kouder, -120 graden) gevist worden. Daarvoor moesten we naar een kamertje waar er op dat moment sectie werd verricht op hersenen. Het is wel raar om ergens binnen te komen en meteen te stuiten op plakjes hersenen. Het was wel heel interessant om te zien. Op de terugweg nam de trein de toeristische route, ik heb geloof ik bijna alle stations van londen ten zuiden van de thames gezien. We zijn gelukkig veilig met onze monsters in het instituut gekomen, en ze waren nog steeds bevroren (zodra ze ontdooien wordt het DNA en RNA afgebroken, dus dat mag niet gebeuren). ‘s Middags ben ik voornamelijk bezig geweest met het archiveren van alles. Ik weet inmiddels al aardig de weg in alle labdatabases!

‘s Avonds heb ik getafelvoetbald. Op het instituut is er op het moment een evenement gaande dat Miniolympics heet. De acht gebouwen van het instituut in Sutton strijden 1 keer per jaar tegen elkaar in diverse sporten. Er worden wel vijftien a twintig sporten gedaan, zoals volleybal, squash, tennis en netbal (iets wat verdacht veel op korfbal lijkt, ik dacht dat dat alleen in Nederland en Belgie gespeeld was, maar mijn zuid-afrikaanse collega meldde dat korfbal in zuidafrika ook heel populair is en de netbal-variant in Engeland ook). Ook worden er diverse kroegsporten gespeeld. Eerder deze week was er een mailtje van de teamleider van ons gebouw dat hij nog vrijwilligers zocht voor het tafelvoetbal. Omdat ik wel graag wil meedoen aan een of ander, en omdat ik een absolute ramp ben ik welke balsport dan ook (en fietsen zit er helaas niet bij) heb ik me opgegeven, in een ver GJV verleden heb ik nog wel regelmatig tafelvoetbal gespeeld. Ik moest me om kwart voor zes melden in de bar op het terrein. Daar waren op dat moment nul bekenden voor mij. Ik heb dus maar hard geroepen was dat ik van het Brookes Lawley gebouw was en dat ik in het team speelde. Al vrij snel kwam er nog een jongen, die ik niet kende, die van hetzelfde gebouw was. We hebben dus maar samen een koppel gevormd (elk gebouw had drie koppels, verplicht man-vrouw). We bleken een goed team samen (beter gezegd, hij was erg goed). Na afloop van onze eerste wedstrijd hebben we nog wat nagepraat. Toen bleek dat de jongen in Nederland gestudeerd heeft en gepromoveerd is, hij is marokkaan. Daarna hebben we heel gezellig voor de rest nederlands gepraat en al vrij snel kwam er een andere nederlandse jongen opduiken. Uiteindelijk hebben we samen drie wedstrijden gewonnen en 1 verloren, maar van die andere Nederlandse jongen, die heel goed in tafelvoetbal bleek te zijn.

Omdat de twee andere koppels van ons gebouw het ook niet slecht deden, zijn we nu door naar de finale, over vier weken. Ik heb nog wat na staan praten met die twee koppels en met de teamleider, die allemaal van dezelfde afdeling bleken te zijn. Het waren hele aardige mensen en het was behoorlijk gezellig, dus ik was niet vroeg thuis.

Dat was het wel zo’n beetje voor vandaag (en gisteren).

Groeten
Dorine

druk

By dorine on June 21st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on druk

Hoi allemaal,

Het is opeens een stuk drukker geworden op mijn werk. Er zijn vandaag weer spullen voor me binnenkomen en ik heb nu opeens drie onderzoekslijnen lopen in plaats van één. Helaas heb ik voor alledrie hetzelfde apparaat nodig. Als ik alleen op het lab was zou dat nog wel gaan lukken, maar gelukkig ben ik niet alleen. Mijn collega’s hebben juist deze weken hetzelfde apparaat nodig, dus ik moet een beetje inschikken. Ik heb het voor de rest van de week gedeeltelijk kunnen boeken, dus ik sta gelukkig niet helemaal stil.

Verder is er weinig nieuws. Ik ben ‘s avonds nog steeds er druk met vakantiedingen. Altijd erg leuk, die vakantiepret. Verder heb ik natuurlijk gekeken naar de voetbalwedstrijd die hier in Engeland werd gezien als de kraker van dit wk tot nu toe. Een hele leuke wedstrijd, jammer dat er geen bal het doel in ging. Als het een beetje meezit, dan speelt nederland over anderhalve week in de kwartfinale tegen Engeland. Dat gaat heel leuk worden. Ik heb vandaag op mijn werk voor de gelegenheid alvast Oranje loadingbuffer gemaakt, een stofje dat we gebruiken om DNA monsters (voornamelijk water) zwaarder te maken zodat het blijft zitten in een gel voor gelelektroforese . De blauwe die ze hier hadden beviel me niet zo en het kleurtje paste wel bij vandaag.

Verder heb ik zojuist een viertal foto’s van afgelopen weekend, toen mijn ouders op visite waren, in mijn album geplaatst. Je kunt ze hier bekijken.

groeten
Dorine

wind

By dorine on June 21st, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Weinig nieuws vandaag. De spullen waarop ik zat te wachten zijn eindelijk binnengekomen op mijn werk, dus ik kon vandaag eindelijk weer eens voor mezelf aan de slag op het werk. Wel erg lekker. Verder is er erg weinig gebeurd. Het waait hier behoorlijk, maar het is nog steeds droog. Het grasveldje van mijn onderbuurvrouw begint inmiddels aardig bruin te worden. Overigens zag ik daar vanochtend een eekhoorn zeer rigoreus in klauwen, dus daar kan het ook mee te maken hebben.

In de avond ben ik zeer fanatiek aan het overleggen over mijn komende vakantie, die nu toch echt richting Wales lijkt te gaan, via Stonehenge (lekker toeristisch doen). MSN is toch wel handig om met Nederland te overleggen. Ik ga weer met Hessel, Paulien, Marieke en Maarten, Mariekes vriend gaat ook mee. Verder volg ik het voetbal wel een beetje (is zo’n beetje het enige wat er hier op de TV is).

groeten
Dorine

weekendje ouders

By dorine on June 19th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje ouders

Hoi allemaal

Afgelopen weekend geen posts, maar echt stilgezeten heb ik niet. Afgelopen vrijdag heb ik rond een uur of twee mijn ouders opgehaald op station East-Croydon, hier in de buurt. Samen zijn we naar mijn huis gereisd, alwaar ze na even uitgepuft te hebben op de bank na de zware reis (vooral het laatste stuk, lopend met zware bagage de berg op) mijn huis hebben bezichtigd. Daarna hebben we onder het genot van water en oranjebeelden lekker bijgekletst. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij de lokale indier.

Zaterdag hadden we bestemd als wandeldag. We hebben allerlei mogelijkheden bekeken om met de trein ergens heen te gaan en een stuk te wandelen, maar uiteindelijk zijn we gewoon in de buurt gebleven en richting mijn werk gelopen. Daar heb ik het terrein geshowd. Achter mijn werk begint een klein bos, en daar zijn we helemaal doorheen gelopen. Helaas was het laatste stuk volledig bebouwde kom. Het was ook erg warm, tegen de dertig graden weer, dus we zijn op een gegeven moment maar weer naar huis gelopen. Daar hebben we een poos niets gedaan (pa en ma met een van mijn boeken op de bank en ik achter de computer/landkaart om alvast wat voor te bereiden aan mijn komende vakantie (mogelijk richting zuidwest Engeland en Wales). We zijn nog langs de bibliotheek gelopen en hebben lekker gegeten bij de Italiaan. Verder was het te warm om veel te doen.

Op zondag was het gelukkig een stuk koeler. We zijn de dag gestart met een dienst in de Nederlandse kerk. Ik vond het heel leuk om het daar ook te laten zien aan mijn ouders. Na uitgebreid koffiedrinken zijn we richting st James Park gegaan en hebben we daar een bankje veroverd. Daar hebben we lekker gelunchd en mensen en eendjes gekeken. Hierna zijn we naar Westminster Abbey gelopen om daar een evensong bij te wonen. Dat was echt schitterend, een echt engels jongenskoor zong prachtige liederen. Vooral pa heeft erg genoten. Ook heb ik meteen Westminster vanbinnen gezien, al is rondlopen en foto’s maken er natuurlijk niet bij. Hierna hebben we nog een beetje rondgelopen in de City of Westminster en heeft pa de bekende foto’s gemaakt (big ben, houses of parliament enz). ‘s Avonds zijn we lekker wat gaan eten in de Docklands, waar het een stuk rustiger was. Hierna zijn we nog de berg opgelopen in Greenwich, om even op de meridiaan te staan en van het uitzicht te genieten.

Vanochtend zijn mijn ouders al redelijk op tijd vertrokken richting vliegveld, ik moest namelijk gewoon weer werken. Inmiddels zijn ze weer veilig in Nederland geland. Ik heb ook mijn eerste werkdag erop zitten, al was er weinig te doen. Ik wacht nog steeds op bepaalde spullen die binnen moeten komen, dat duurt nu al bijna drie weken omdat er de eerste keer bij het bestellen iets mis was gegaan. Hopelijk komt het morgen of overmorgen en kan ik verder.

Inmiddels is het hier ook fors afgekoeld, heerlijk! Van mij mag het nu wel een poosje twintig graden blijven, alleen als ik op vakantie ga mag de temperatuur iets omhoog. Hopelijk luisteren de weergoden!

groeten
Dorine

Michelangelo

By dorine on June 16th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Michelangelo

Hoi allen,

Dat krijg je met ADSL, posts even voor twaalven. Ik ben pas net thuis, want ik ben met een groep mensen van de Nederlandse kerk naar de tentoonstelling “michelangelo drawings” geweest in the British Museum. Het was even lastig om er te komen, want op beide metrolijnen die er op het metrostation in de buurt stoppen was er een grote storing. Uiteindelijk heb ik een stuk gelopen vanaf een andere lijn. De tentoonstelling was zeer de moeite waard. Er hingen tekeningen die michelangelo gemaakt heeft als voorbereiding van zijn grote werken, zoals het beroemde David-beeld en de fresco’s in de sixtijnse kapel in Rome. De tekeningen waren prachtig, die man was ontzettend begaafd. En dan te bedenken dat er prachtige uitvergrote kleurenversies van te zien zijn in Florence en Rome. Je zou zo op het vliegtuig naar Italie stappen (waar ik behalve twee uitstapjes over de simplonpas vanuit Zwitserland nog nooit geweest ben). Na afloop hebben we nog twee uur in de pub gezeten, het was erg gezellig. Op de terugweg bleken beide metrolijnen nog steeds in storing, maar op 1 reden er toch weer sporadisch metro’s en aangezien ik op Victoria Station precies mijn intercity inrende was ik toch nog redelijk vlot thuis.

Verder ook goed nieuws van het Nederland-front: mijn nichtje is geslaagd voor haar VWO examen. Kirti, gefeliciteerd!

Morgen komen mijn ouders mijn optrekje hier in Sutton bezichtigen en we gaan ons in het weekend verder vermaken in de omgeving.

groeten
Dorine

brandalarm

By dorine on June 14th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on brandalarm

Hallo,

Er is vandaag iets spannenders gebeurd dan regen en zon, het brandalarm is afgegaan. Er was een oefening aangekondigd voor juni, dus toen om half een de herrie begon liep iedereen braaf naar buiten denkend dat het om de oefening ging. Ik was zo slim om mijn jas mee te nemen want het was hier vandaag nog geen twintig graden. Die jas was erg handig, want het bleek toch niet om een oefening te gaan. We hebben een half uur buiten gestaan en de brandweer zien arriveren, maar wat er uiteindelijk aan de hand is geweest weet ik niet. Na een half uur mochten we weer naar binnen en ik heb nergens brandsporen gezien.

Bij mijn ouders is er nog iets veel spannenders gebeurd. Die lagen in bed te slapen toen er opeens een inbreker in de slaapkamer stond! Mijn ouders hebben hem dapper verjaagd door het licht aan te doen. Ze missen gelukkig niets, maar de inbreker was gevlucht en is niet gepakt. Het verhaal heeft het AD gehaald! Mijn ouders zijn enorm geschrokken, maar gelukkig letten de buurt en de politie de komende tijd extra op.

groeten
Dorine

regen

By dorine on June 13th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hoi,

Ik ben vanochtend om half vijf wakker geworden van de regen! Een heuse stortbui. Die was bijzonder welkom, al moest ik wel slaapdronken het bed uit omdat alle ramen nog wijd openstonden (de regen was niet voorspeld). Toen ik naar mijn werk moest regende het nog steeds, dus ik heb me in mijn regenpak gehesen (alle onderdelen daarvan zijn inmiddels gearriveerd in Sutton). Dat was geen goed idee, het was weliswaar nat buiten, maar nog steeds erg warm. Gevolg: ik was natter van binnen dan van buiten. Die regen was best lekker. Inmiddels is het geloof ik weer droog, maar nog steeds een beetje grijzig. Zometeen ga ik thuis alles wijdopen zetten en hopen dat dan de warmte er eindelijk eens uitgaat.

En nog altijd geld: als ik over het weer begin dan is er weinig te melden. Ik heb vandaag een paar besprekingen gehad en lekker op het lab gewerkt (waar de airco het duidelijk weer deed, zonder labjas was het daar te koud). Ik heb inmiddels bericht gehad dat mijn ADSL thuis is aangesloten, nu ga ik wachten totdat het modem bij de post zit en duimen dat alle Engelse kabels in mijn Nederlandse computer passen.

groeten
Dorine

sauna

By dorine on June 12th, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hoi allemaal

Afgelopen weekend is mijn huis veranderd in een sauna. Koelde het vorige week ‘s nachts nog af, dit weekend is de temperatuur ‘s nachts niet onder de twintig graden gekomen. Daardoor was het vreselijk heet in huis. Zaterdag op Zondagnacht werd ik dan ook wakker met enorme hoofdpijn. Die was ‘s ochtends nog lang niet weg. Ik zag het niet zitten om naar de Nederlandse kerk te gaan, erg jammer, want ik voel me daar erg thuis en bovendien had ik daar gehoopt wat medevoetbalkijkers te treffen, maar anderhalf uur in het OV zag ik toch niet zitten. Ik ben uiteindelijk gaan lezen in het park en heb daarna voetbal gekeken thuis (de wedstrijd werd toch wel uitgezonden, ik dacht eerder van niet). Inmiddels had ik dit weekend zoveel gelezen dat al mijn bibliotheekboeken uit waren. Gelukkig was op zondagmiddag om half vijf de bibliotheek nog open.

Vannacht heb ik gelukkig geen last gehad van hoofdpijn. Vanochtend verheugde ik me er al op dat ik lekker in de airco aan het werk kon, maar dat feestje ging niet door, airco kapot. Ik had behoorlijk veel labwerk te doen. Op het lab was het helaas 30 graden en we mogen daar alleen met labjas en handschoenen aan rondlopen. Ik heb het drie uur volgehouden, daarna hebben mijn collega’s en ik massaal besloten zonder labjas te gaan werken zolang dat niet gevaarlijk was (voor DNA werk kan dat doorgaans prima). Achter mijn bureau is de temperatuur inmiddels ook opgelopen tot tegen de dertig graden, dus ik ga er een eind aan breien.

groeten
Dorine