Meet James and Jeanette

By dorine on April 15th, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on Meet James and Jeanette

Hallo,

Wij zijn James en Jeanette (spreek uit sjanette) en wij zijn sinds een aantal weken vaste gasten van het vijfsterrenrestaurant de vogelvoerpaal, in Sutton, Engeland. Ze serveren daar eersteklas Nyjerzaad! De lokatie is idyllisch, in het groen met uitzicht op een prachtige bloementuin. De overige gasten, voornamelijk koolmezen, pimpelmezen, roodborstjes en heggemussen), zijn zeer beschaafd. Het schorem (de vossen) zit in snackbar de vuilnisbak en het ongedierte (de eekhoorns) in cafe de kastanjebloesem. Dit is absoluut een top-etablissement dat we u ten zeerste aanraden!

Met hartelijke groeten.

p.s Wij zijn goudvinken (niks geen putters of distelvinken, dat klinkt zo banaal)

Lake District

By dorine on April 5th, 2010
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Beste allemaal,

Voor het eerst zat ik dit jaar met pasen niet in de kerk. Vlak voor pasen had Robert een congres in the lake district en na dat congres ben ik ook die kant op gegaan. Onze auto wordt erg oud (16 jaar) een een beetje onbetrouwbaar, dus zijn we met de trein gereisd en hebben we een autootje gehuurd in Windermere.

Op weg naar Windermere miste ik ergens een aansluiting dus moest ik anderhalf uur in de middle of nowhere wachten op een stationnetje. Gelukkig scheen de zon. En soms heb je heel veel geluk. Ik was mijn camera aan het testen op een zwerm kauwtjes dat alsmaar overvloog toen dit mijn zoeker invloog:

Volgens mij is het een buizerd op eierjacht, gezien de reactie van de kauwtjes. De trein kwam en bracht mij naar de bergen. The Lake District is de hoogste bergrug van Engeland (niet van Wales of Schotland), met bergen tot ongeveer een kilometer hoog. De alpinisten onder jullie zullen daar je neus voor ophalen, maar het was toch wel erg mooi. Zeker omdat het de dag voordat ik aankwam nog flink gesneeuwd had, alle toppen waren spierwit.

Nadat we ons autootje hadden opgepikt en geinstalleerd waren in onze bed&breakfast in Grasmere hebben we aan het eind van de middag nog een wandeling gemaakt naar een wat hoger gelegen meertje. Een paar honderd meter omhoog en we stonden al in de sneeuw! Het meertje was de moeite waard.

De volgende ochtend zijn we begonnen aan een flinke wandeling, eerst een eind omhoog en dan terug over een bergrug. De zon liet zich helaas niet zien, maar gelukkig bleven we verschoond van de laaghangende bewolking en miezerregen waar the lake district om bekend staat. Het was goed om weer eens een berg op te klimmen!

Bergop ging alles prima, maar toen we vervolgens over de bergrug terug liepen, was het pad al heel snel verdwenen. Op goed geluk zijn we naar beneden geklommen, waar we gelukkig al snel grasmere zagen in de verte. We zijn weer veilig teruggekomen in de bed&breakfast!

Weer een dag later vonden we het tijd om de omgeving met de auto te verkennen. We hebben een aantal watervallen bezocht, waaronder de Aira Force die ik al eerder had gezien, en genoten van de prachtige vergezichten.

Dit is het uitzicht vanuit Langdale op de Langdale pikes. Aan het eind van de middag brak de zon door, wat de meest prachtige plaatjes opleverde

Een prachtige autorit!

De laatste dag hebben we weer een flink stuk gewandeld rondom grasmere en het er vlak naast liggende rydal water. Hierna hebben we nog een flink stuk gereden waarbij we over de honister pas kwamen. Het weer was prachtig, dus we zijn vanaf de pas nog een heel stuk omhoog gelopen, wat werd beloond met een prachtig uitzicht!

Dit is het uitzicht over Buttermere en Crummock water, met in de verte besneeuwde pieken in Schotland. Een prachtig einde van een heerlijk weekend Lakes!

groeten
Dorine