heel veel sneeuw

By dorine on February 2nd, 2009
Posted in Nieuws | Comments Off on heel veel sneeuw

Hallo allemaal,

Het is hier in Sutton heel erg wit. Gisteravond is het begonnen met sneeuwen, en dan ook goed sneeuwen. Binnen een paar uur lag er 8 centimeter. Met zoveel sneeuw kun je natuurlijk niet binnen blijven. Na een flink sneeuwbalgevecht hebben we een flinke sneeuwpop gebouwd in de voortuin

p2020307

Inmiddels was er hier al een severe weather warning. Dat betekent hier meestal totale chaos. Eerder op de dag waren we teruggekomen uit het westen, en we waren verbaasd over het feit dat er geen strooiwagen te bekennen was, terwijl er toch heel duidelijk sneeuw voorspeld was.

Na een nacht slapen bleek de sneeuwlaag gegroeid tot 25 cm. Ik heb me in mijn regenbroek en ski-jack gehesen en ben er doorheen gegaan naar mijn werk. Ik kwam in een hele surrealistische wereld. De enige auto’s die nog reden waren de 4-wheel drives, andere auto’s waren compleet ingesneeuwd. Mensen liepen midden op straat. Het was vooral heel erg stil, op wat spelende kinderen na. Geen motorgeronk.

p2020319

De parkeerplaats op mijn werk was leeg, niet verwonderlijk want de campus was niet gestrooid, net zo min als alle andere straten waar ik vandaag gelopen heb. Er waren nauwelijks mensen op het werk. De kantine was dicht dus de weinige mensen die er waren waren al weer vroeg weg. In totaal waren we met z’n vijven bij ons op de afdeling, wat redelijk goed was, op andere afdelingen was er niemand.

Via internet werd duidelijk hoe groot de chaos was: snelwegen onbegaanbaar, geen bussen, geen treinen, bijna geen metro’s… Robert moest college geven, maar kreeg al snel het bericht dat de universiteit gesloten was. Maar goed ook want er was geen enkele mogelijkheid om met het openbaar vervoer ergens te komen vanuit Sutton. Ik heb het met verbazing aangezien. Het is best veel sneeuw, maar er wordt hier lijdzaam geaccepteerd dat het het openbare leven volledig stil ligt (economische schade 1 miljard wordt er geschat).

Inmiddels is het gestopt met sneeuwen, maar er ligt nu zo’n 30 cm en er wordt vorst voorspeld voor vannacht. Morgen zal het dus wel weer stil zijn op het werk….

Hoe vervelend het ook is voor mensen, ik geniet toch wel van deze witte wereld!

groeten
Dorine