groente

By dorine on November 28th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on groente

hallo allemaal,

Weinig nieuws de laatste dagen. Alles gaat z’n gangetje.

Gisteren heb ik ontdekt hoe ik pepperspray moet maken. De meeste groente hier is redelijk flauw van smaak, niet erg vers, enz. Voor iemand die altijd supervers groenvoer haalde op de markt van Dordrecht (de beste markt van het jaar 2004), is het behoorlijk afzien hier, ook wat betreft het fruit. Gisteren wilde ik eens wat gaan experimenteren met wat groentesoorten waar ik in Nederland nog nooit van had gehoord, maar die hier volop verkrijgbaar zijn. Ik had een recept gevonden voor een indische curry waarin zowel parsnips (een soort witte winterpeen) als okra (een soort zeshoekige snijboon met kleine pitjes erin) moesten. In deze curry moesten ook chillipepers. Mijn ervaring in Nederland met chillipepers was dat ik wel aardig wat in een gerecht kon stoppen voordat het me echt te heet werd. Aangezien groente hier altijd flauwer is van smaak, en de pepertjes klein waren, dacht ik wel zes pepertjes in de pan te kunnen stoppen. Ze moesten als eerste geroosterd worden. Daar ging het goed fout. Na een minuutje begon ik opeens merkwaardig te niesen en hoesten. Nog één minuut later moest ik halsoverkop de keuken verlaten want het was daar echt niet meer uit te houden. Gelukkig had ik nog wel kans gezien om het gas uit te zetten en de ramen open te gooien….

Na goed uitgeniest en uitgehoest te zijn ben ik het voorzichtig weer gaan proberen in de (doorgeluchte) keuken. De chilipepertjes waren inmiddels wel geroosterd en konden door de curry heen. Ik heb het recept gewoon afgemaakt. De curry was lekker, de okra en parsnips bevielen goed, alleen er hadden wat minder chillipepertjes in gemogen. Enfin, alles wat er aan londens roet en vuil nog in mijn longen zat is er goed uitgehoest en ook de slijmophopinkjes in mijn neus en keel zijn ook als sneeuw voor de zon verdwenen…

Vandaag heb ik het maar weer gewoon met broccoli gedaan…

groeten
Dorine