zondag

By dorine on November 19th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zondag

Hallo allemaal,

De visite is weer naar huis, dus ik heb tijd om een stukje te schrijven hier. Gisterochtend begon de dag niet erg goed, de douche bleek het namelijk niet meer te doen. Erg vervelend, zeker als je op dat moment logees hebt. Ik ben dus eerst een poos bezig geweest met het bereiken van mijn huisbaas, die ik uiteindelijk te pakken heb gekregen. Het komt er op neer dat ik zelf alles moet gaan regelen om de douchegeizer te vervangen.

We hebben ons er niet van laten weerhouden om toch richting Londen te gaan. Nadat Erwin en Marjolein twee dagen lang nat geregend waren, was het gisteren namelijk prachtig weer. Daarom zijn we eerst een poos wezen wandelen in Hyde Park en Kensington Gardens. In Kensington gardens hebben we kennis gemaakt met bijzonder brutale eekhoorns, één heeft het voor elkaar gekregen een boterham uit mijn tas te jatten terwijl ik die net openmaakte om iets te pakken. Een ander probeerde terwijl ik rechtopstond met mijn tas op mijn rug, bij mijn tas te komen. Ik speel niet graag voor boom, zeker niet als er een stel vlijmscherpe eekhoornnageltjes door je spijkerbroek heen komen. Anyway, het was wel leuk foto’s maken, al was er bij mij niet al te veel gelukt (ze zouden eens stil moeten zitten).

Na dit eekhoorngeweld zijn we naar Kensington Palace gelopen, het paleis waar prinses Diana nog heeft gewoond. We zijn het paleis niet ingegaan, maar hebben lekker geluncht op een bankje in de tuin. Hierna zijn we teruggelopen naar de Royal Albert Hall, waar we in het café lekker een kop koffie/thee/chocolademelk hebben gedronken.

Vervolgens zijn we doorgegaan naar het Natural History Museum. Dit stond al een tijd lang boven aan mijn lijst om bezichtigd te worden. Er was een fantastisch stuk over dinosaurussen, waar onder andere een levensgroot bewegend model van een Tyrannosaurus Rex stond. Heel leuk om te zien (en te horen). Ook de andere stukken waren heel mooi, met veel informatie over walvissen, olifanten, en zelfs een opgezette dodo! Ik heb nog lang niet alles gezien (net zoals in de andere musea hier) dus ik ga zeker nog eens terug. Ik heb trouwens wat foto’s van het museum en kensington palace in mijn fotoalbum gezet.

Gisteravond hebben we lekker gezellig thuis gegeten en nog wat gedronken. Vanochtend hebben we nog samen ontbeten en vervolgens ben ik richting kerk gegaan (waar ik werd verwacht), terwijl Erwin en Marjolein rustig inpakten om later naar Gatwick airport te vertrekken. In de kerk was er een Bachcantatedienst. De kerk pakte zich langzaam helemaal vol, er moesten zelfs overal stoelen bij. Ik heb geholpen met mensen ontvangen en een plekje wijzen. De Bach-cantate (Ach wie flüchtig, ach wie nichtig) was erg mooi, het orkest en het koor waren heel goed. Na de dienst had ik zoals gebruikelijk weer moeite om weg te komen. Toch moest ik redelijk op tijd weer in Sutton zijn, omdat ik nog naar de bouwmarkt moest voordat die dichtging. Dat is gelukt en er staat hier inmiddels een nieuwe douchegeizer. Nu nog een monteur vinden die hem ophangt. Aangezien dat vanavond niet meer gaat lukken, heb ik besloten om eens lekker met een boek op de bank te gaan, een hele vrije avond, dat is me al lang niet meer overkomen.

Tot de volgende keer!

Dorine