concert

By dorine on November 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on concert

Hallo allemaal,

Het was een enerverende dag gisteren. Zo enerverend dat ik toen ik thuis kwam, te moe was om hier iets te schrijven. Maar dat was dan ook wel na twaalven. Ik heb nog wel even de computer aangehad om de verkiezingsuitslagen te bekijken.

De dag begon met die verkiezingen. Ik weet dat in Nederland overal experimenten met stempassen gestart zijn (nou ja, gestart, de laatste keer dat ik in Nederland heb gestemd kon dat ook al op het station, maar Dordrecht lag een beetje voor op de rest). Toch denk ik dat niemand zo makkelijk kon stemmen als ik. De stemcomputer (nee, geen NEDAP, DELL), stond namelijk op mijn bureau op mijn werk. Ik mocht, als geregistreerde buitenland-kiezer, namelijk via internet stemmen. Ik had een code toegestuurd en daarmee kon ik één keer stemmen. Heel handig. Na mijn enorme wandeltocht naar het stembureau had ik ook nog wel één en ander te doen op het lab.

Om half vijf moest ik alweer weg, om op tijd voor mijn concert te zijn. Het reizen verliep deze keer niet vlekkeloos. Normaal gesproken reis ik via station Victoria, maar dat is in de avondspits een enorme chaos met lange voetgangersfiles. Ik was nu dus via een ander stationnetje gegaan. Helaas bleek de aansluitende metro enorme vertraging te krijgen onderweg. Ik zat niet erg lekker. Gelukkig was er voor het concert eerst nog een kerkdienst. Daar kwam ik uiteindelijk tien minuten te laat binnen.

Het concert was in een katholieke kerk, de St Anselm en St Cecilia, op een grote winkelstraat in Londen centrum. De kerk was zo’n honderd jaar oud, en veel groter dan ik verwacht had. Het concert was ter gelegenheid van st Cecilia’s day, st Cecilia is de beschermheilige van de muziek. Er bleek aardig wat publiek voor het concert te zijn, meer dan vijftig mensen. Daaronder een aantal mensen van de Nederlandse kerk, en één van de andere organisten. Heel leuk dat die kwamen kijken. Ik heb zelf twee stukken gespeeld, een sonate in D-moll van Händel (naar het Fitzwilliam manuscript) en een sonate in G-moll van Vivaldi. Ik speelde samen met David, de director of music en organist van de Nederlandse kerk. Hij speelde op een klein orgeltje. Het ging best heel goed, alleen het allerlaatste deel zette ik te snel in, waardoor ik behoorlijk in de problemen kwam. Ik was achteraf verbaast dat ik de eindstreep had gehaald zonder al te veel fouten, want het ging echt veel te snel, en David houdt wel van een flinke vaart, dus die vertraagde ook niet echt. Wat me ook verbaasde dat ik absoluut zonder zenuwachtig te zijn stond te spelen, ik had er heel veel plezier in.

Er was ook een altviolist die twee stukken speelde samen met David, een conservatoriumstudent afkomstig uit Griekenland. Eén van de stukken die hij speelde, een triosonate van Bach, heb ik zelf ook gespeeld samen met Annemarie en mijn vader. Het was leuk om het eens in een andere bezetting te horen, al vind ik de blokfluitversie mooier. Al met al vond ik het wel bijzonder dat ik mee mocht doen met dit concert tussen alle professionele musici.

Na het concert zijn we naar het huis van de pastoor gegaan, achter de kerk, om wat te drinken. Daar kwamen opeens verrassend flessen gin, whisky en wijn tevoorschijn. Ik heb het bij wijn gehouden. Het was heel gezellig en de mensen waren heel aardig. Vervolgens zijn we met een paar mensen nog pizza gaan eten. Uiteindelijk was het na twaalven toen ik thuis kwam.

Vandaag moest er een hoop gebeuren op het lab, maar uiteindelijk is dat toch nog voor vijven gelukt. Verder was vandaag een tamelijk rustige dag, wat ik wel kon gebruiken na drie dagen ‘s avonds in de weer te zijn geweest. Verder is er goed nieuws op het douche-front: als het goed is komt er morgenochtend een electricien die de nieuwe douchegeizer gaat ophangen. Uiteindelijk heeft mijn huisbaas toch toestemming gegeven.

Dat was het wel weer

groeten
Dorine