naar Iona

By dorine on May 31st, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on naar Iona

Hallo allemaal,

Vorig jaar ben ik een week naar Iona geweest (je kunt daar hier meer over lezen. Ik heb het daar toen zo goed naar mijn zin gehad dat ik snel nog een keertje wilde, maar dan wel in een ander seizoen. Dus ben ik vrij snel naar de vorige Iona reis op zoek gegaan naar mensen die mee wilden naar Iona. Binnen de Nederlandse kerk vond ik een aantal mensen, en later is die groep aangevuld met mensen van het FJT. In totaal bestond de groep uit negen mensen, waarvan alleen Steffen en ik ook vorig jaar meewaren. Op vrijdagochtend zijn we met z’n zessen (Steffen, Jeroen, Anne, Fenneke, Geertje en ik) vertrokken vanaf Londen Euston. Een hele snelle trein bracht ons in vijf uur naar Glasgow, waar we wat rondgewandeld hebben en heerlijk hebben gegeten. Ook heeft Gertie ons daar al heel snel gevonden.

In glasgow hebben we overnacht en op zaterdagochtend zijn we om half negen alweer met de trein verder gereisd. Het stuk van Glasgow naar Oban is schitterend, zeker deze keer met prachtige blauwe luchten. Drie uur later konden we inschepen op de ferry naar Mull. We hebben heerlijk in ons T-shirt op het buitendek gezeten en genoten van de schotse vergezichten.

Na een ferry volgde er een prachtige bustocht die ons aan de andere kant van the Isle of Mull bracht. Daar wachtte de ferry naar Iona al.

Op Iona werden we opgehaald door mensen van het MacLeod centre waar we logeerden. We konden onze spullen neerleggen en hadden al snel een welkomssessie. Het bleek dat we niet de enige Nederlanders waren, er was een grote groep mensen uit Friesland (die ook de friesen in onze groep weer bleken te kennen). Van de 27 gasten bleken er 23 nederlands te zijn, het had wat internationaler gemogen.

Op Iona was het prachtig weer, dus na het welkom vonden dat we daar optimaal van moesten gaan profiteren. We hebben ons in badpak en bikini gehesen en een Iona community member heeft ons de weg naar een zwemveilig strandje gewezen. Natuurlijk moest het water eerst even uitgeprobeerd worden. Tot mijn verbazing was het niet kouder dan de noordzee, zelfs iets warmer was mijn idee. Waarschijnlijk komt dat door de warme golfstroom die redelijk dicht langs schotland komt. Ik ben er dus meteen ingedoken. Na de initiele bibberfase was het heerlijk! Ik heb zo’n 20 minuten rondgezwommen en daarna was ik toch wel behoorlijk koud. We zijn weer gaan opwarmen bij het MacLeod Centre.

‘s Avonds was er een uitgebreid welkom. Ook Albert en Gerdy, de laatste twee mensen uit onze groep, zijn toen aangekomen. Hierna hadden we een leuke welkomskerkdienst, waarna we al redelijk snel in bed zijn beland.

Een aantal foto’s van deze dag kun je vinden in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine