druk weekend

By dorine on March 13th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on druk weekend

Hallo allemaal,

Het is alweer even geleden dat ik hier iets geschreven heb, maar deze keer ging het niet anders, ik heb behoorlijk drukke dagen achter de rug. Ik heb eerder al verteld over de londen-centrum zesdaagse. Die is er dus daarwerkelijk van gekomen. Vandaag ben ik voor het eerst sinds zes dagen in Sutton gebleven. Afgelopen vrijdag moest ik voor mijn werk naar de andere vestiging van het instituut in Chelsea. We hadden daar een meeting met een aantal andere onderzoeksgroepen uit Londen die aan een vergelijkbare hersentumor bij kinderen werken. Het was heel interessant om te horen wat zij allemaal deden, en volgens mij gaan er een aantal goede samenwerkingsverbanden uit komen. Na afloop zijn we nog met een aantal mensen de kroeg ingedoken, maar gelukkig werd het niet heel laat, ik moest mijn huis namelijk nog opruimen.

Op zaterdagochtend zat ik al vroeg weer in de trein. Eerst heb ik een bezoekje gebracht aan het biologische winkeltje in Balham waar ik wel vaker kom als ik in de buurt ben. Vervolgens ben ik doorgereisd naar station Waterloo waar om half elf mijn ouders aankwamen. Die waren al heel vroeg op de trein gestapt in Nederland, dus we hebben het om te beginnen maar eens rustig aangedaan. We hebben lekker op een bankje langs de Thames gezeten, bijgepraat en mensen gekeken. Toen we het een beetje koud begonnen te krijgen zijn we een eindje gaan lopen, om in de crypte van st Paul’s Cathedral te eindigen. We hebben daar lekker koffie gedronken en er wat bij gegeten. In de ruimte naast het café was de receptie van een upper-class bruiloft gaande. We hebben ons verbaasd over de grote hoeveelheid heren in jacquet en bijbehorende (meest slecht geklede) dames. Mensen kijken blijft leuk!

Om drie uur moest ik me in de kerk melden voor een cantorijrepetitie. Pa en ma zijn meegegaan en werden vervolgens meteen ingelijfd bij de cantorij. Het was een goede repetitie, alle cantorijleden zijn erg enthousiast en komen graag op zaterdag naar de kerk voor een extra repetitie. We hebben stukken gezongen van Samuel Wesley (vierstemmig!) en een latijns stuk voor de veertigdagentijd. Verder hebben Gertie en ik ons duet weer geoefend. Het klonk erg goed in de kerk. Na afloop heeft pa nog geoefend op het orgel, en heeft de rest van de cantorij koffie en thee gedronken in de keuken. Rond een uur of zeven zijn we met de hele groep, inclusief pa en ma, de kosters en gastpredikant Hans Uytenbogaardt uit eten geweest. Ook dat was ontzettend leuk, we waren dan ook niet vroeg thuis.

Op zondagochtend was er al vroeg weer een cantorijrepetitie, dus om half negen zaten we alweer in de trein terug naar Londen. Na de repetitie volgde de dienst, waar de cantorij volgens velen de sterren uit de hemel heeft gezongen. Het duet van Gertie en mij ging ook erg goed. Ik blijf het zingen toch heel leuk vinden!

Na het koffiedrinken vonden pa, ma en ik dat we wel weer genoeg kerk hadden gehad afgelopen weekend, en zijn we lekker gaan wandelen. We zijn naar Richmond gegaan, waar ik drie weken geleden met Jeroen, Anne en Hester ook was. Het was prachtig weer, we konden bijna zonder jas lopen langs de Thames, in de stralende zon. Ik heb een aantal foto’s in mijn fotoalbum geplaatst. Hierna zijn we naar huis gegaan en hebben we de afhaal/bezorg (ik prefereer het laatste) indier laten koken.

Gisterochtend moest ik alweer redelijk vroeg naar mijn werk. Ook mijn ouders zijn ‘s ochtends weer vertrokken richting station Waterloo. Ze hebben nog wel even de gelegenheid gehad te genieten van het prachtige weer, het is hier gisteren 18 graden geworden. Ik heb daar helaas weinig van gemerkt. Tegen de tijd dat ik weer buiten kwam stond de zon al laag en moest ik rennen naar het station voor deel zes van de londen-zesdaagse: namelijk de kerkenraadsvergadering. Dat duurde aardig lang deze keer, maar het was denk ik een goede vergadering. Gelukkig kan ik in de trein en metro ‘s avonds altijd zitten en lezen, zodat het reizen minder lang lijkt te duren.

Vandaag was de promotie van mijn collega Jane. Ze is 57 (geloof ik) en was al 11 jaar met haar promotieonderzoek bezig. Vandaag is het dan eindelijk gelukt! Uiteraard was er champagne! Eerder deze avond ben ik naar haar feestje geweest, in een besloten club vlak bij het werk waar ze vaak komt. Daar waren ook oud-collega’s zoals Rachael en Suzie, dus er was een hoop bij te praten.

Ik geloof dat ik jullie nu weer helemaal bijgepraat heb. Ik ga nog even van mijn boek genieten!

groeten
Dorine