Vogels spotten (en fotograferen) in the London Wetland Centre

By dorine on February 25th, 2010
Posted in Nieuws | 2 Comments »

Beste allemaal,
Afgelopen weekend liet de zon zich eindelijk weer eens een ochtendje zien. Dat was heel fijn voor de vitamine D-produktie en het lentegevoel, maar ook een ideale mogelijkheid om het nieuwe speelgoed eens echt te testen. En toevallig had ik nu net afgesproken met Jeroen, Anne en Hester in het London Wetland Centre, een van de meest ideale plekken in Londen om te vogelspotten. Het bleef overigens niet alleen bij vogelspotten, ook de eerste lentesignalen zijn met veel plezier gefotografeerd.

Een bloemlezing:

Sperwer:

Kievit:

Snip:

Halsbandparkiet:

Eenden:

Elzenkatje:

Mos op de schuilhut:

Natuurlijk was ik eigenwijs en heb ik de automatische instellingen van de camera niet gebruikt, ik wil snel leren hoe met witbalans, diafragma, sluitertijd, iso etc. om te gaan. Natuurlijk waren daardoor een aantal foto’s mislukt, maar ik ben toch niet ontevreden.

Na een heerlijke lunch schoven de wolken langzaam voor de zon, na nog een poosje rondkijken zijn we dan ook vertrokken richting het centrum van Londen. We hebben heerlijk gegeten in Chinatown (waar het chinees nieuwjaar nog uitgebreid gevierd werd) en zijn daarna naar een barokconcert geweest in de st Martins in the Field. We kregen een heerlijke combinative van Vivaldi, Pachelbell, Bach en nog wat andere barokcomponisten te horen.

Een heerlijke dag, Jeroen, Anne, Hester en Ian bedankt!

Groeten
DorineBy Steffen M. Boelaars on 26-02-10 10:43

Hey fotograafje. Ziet er goed uit 🙂 Aangezien je nu zo’n mooie camera hebt, ga ik er van uit dat je nu in RAW formaat plaatjes schiet, en niet meer JPG? Dan is witbalans niet meer van toepassing. Dat is iets dat je later op de computer eventueel nog kan bepalen.


By Maarten on 27-02-10 0:32

Hoi Dorine. Foto’s worden inderdaad erg mooi, zeker als je de auto-standen verlaat voor de eigen instellingen. Daarover: bij de foto van de Elzekatjes zou je bijvoorbeeld nog een groter diafragma kunnen overwegen (je zat nu op F/11), zodat je een mooier bokeh oogst. Gratis daarbij natuurlijk een kortere sluitertijd, waardoor je je onderwerp nog meer bevriest.