rare vogels (deel 1)

By dorine on February 27th, 2010
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Na een hele week van regen scheen gisteren eindelijk de zon weer eens. Aangezien Robert druk aan het werk was, heb ik het buiten direkt naast het huis opgezocht, te weten de tuin. Onkruid eruit, viooltjes en sleutelbloemen erin. De term onkruid is bij mij overigens wel betrekkelijk, wat mooi bloeit mag blijven staan, mijn tuintje is dus een vrijplaats voor bluebells die net op beginnen te komen.

Groot was mijn verbazing toen de vogelvoerpaal (met vogelvoerplaats op de grond) wel een heel vreemde bezoeker kreeg:

Fazanten zitten normaal op het boerenland of op de hei. Beide zijn in een straal van twee kilometer rondom mijn tuin niet te vinden. Het beest was ook bijzonder mak en zeer fotogeniek:

Ik vermoed dat hij ergens ontsnapt is en nu de tuinen afstruint op zoek naar zaadjes. Ergens ben ik bang dat een aantal vossen binnenkort heerlijk gaan dineren….

groeten
DorineBy Jan Besse on 01-03-10 16:09

Gevulde Fazant in een restaurant is prijzig, dus waarom aan een vos geven?