zondag

By dorine on May 21st, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zondag

Hallo allemaal,

Aangezien het zondag was vandaag, heb ik weer een bezoek gebracht aan de Nederlandse kerk. Het was er vrij druk vandaag, meer dan veertig mensen. Tijdens het koffiedrinken na de dienst werd ik gevraagd om mee te oefenen met de cantorij, die met pinksteren zal zingen in de kerk. Inclusief mij waren we met vijf mensen, alleen dames, maar het was erg leuk om te oefenen. De organiste van vandaag leidde het geheel, omdat de cantor (de vaste organist) niet kon. Er was 1 stuk waarbij er een instrumentale partij was, en ik had mijn blokfluiten bij me, dus die heb ik gespeeld. Het was goed weer eens te fluiten, al zal de partij met pinksteren waarschijnlijk door een trompet gespeeld worden.

Vorige week had ik in de kerk al een Nederlands meisje, Diny, ontmoet. Zij is ook net aangekomen in Londen en gaat hier een aantal maanden aan het werk als au-pair. Na de dienst ben ik nog met haar de stad in geweest. Veel bijzonders hebben we niet gedaan, want het hoosde. Ik heb haar meegenomen naar een Taize-viering. Die dienst was heel goed, ik heb ook daar weer blokfluit gespeeld (ik had geen muziek bij me, dus het bleef beperkt tot twee partijen die ik uit mijn hoofd kende, Ubi Caritas en Bless the Lord. Na afloop ben ik nog wat gaan drinken met een aantal mensen die ook in de viering waren. Dat waren ook weer aardige mensen. Ik heb ook gehoord dat er een maandelijkse taize-dienst is in Hackbridge, dat is redelijk dicht bij mij in de buurt, aan te fietsen. Helaas valt die dienst wel gelijk met die in Camden Town, waar ik twee weken geleden een hoop aardige mensen heb ontmoet. Dat wordt dus kiezen.

Nog een paar dagen en dan ben ik alweer even in Nederland. Toch wel een raar idee, om op reis te gaan naar Nederland, terwijl mijn thuis nu hier is. Ik heb er in ieder geval wel veel zin in!

Ik ga zometeen thuis nog een beetje lezen (The Name of the Rose is inmiddels uit) en alvast een lijstje maken met dingen die mee moeten naar Nederland.

groeten
Dorine