schaatsen voor het paleis

By dorine on January 13th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on schaatsen voor het paleis

Hallo allemaal,

Half november vorig jaar had ik het idee om een schaats-uitje te organiseren voor mijn collega’s. Niet op Streatham Icerink, waar ik normaal schaats, maar op één van de vele buitenbaantjes die hier tijdelijk bij de diverse hotspots neergelegd zijn. We kozen voor de ijsbaan bij Hampton Court Palace, een zestiendeeeuws paleis in het zuidwesten van Londen.

De animo was groot, en werd alleen maar groter. Het uiteindelijke ijsfeest vond gisteren plaats. Eerst zijn we met een aantal collega’s het paleis gaan bekijken, want dat is zeer de moeite waard. Het is gebouwd aan het begin van de zestiende eeuw, in de specifieke “Tudor” bouwstijl, een beetje de bouwstijl van gebouwen zoals het prinsenhof in Delft en het markiezenhof in Bergen op Zoom. Het is enorm groot, en de tweeenhalf uur die we ervoor gepland hadden, was lang niet genoeg. We hebben wel de vertrekken van koning Henry de achtste (die met z’n zes vrouwen, die ook allemaal in dit paleis hebben gewoond), gezien, en een expositie over deze koning. Verder waren er zeer uitgebreide keukens, want vroeger werden er in dit paleis veel uitgebreide staatsbanketten georganiseerd. Verder waren er ook hele mooie tuinen, onder andere met een doolhof, waar we natuurlijk rond hebben lopen dwalen. Helaas geen foto’s deze keer hiervan, ik ben zojuist zo stom geweest om ze van mijn toestel te deleten, en nu zijn ze spoorloos verdwenen.

Na het paleis mochten we gaan schaatsen. En er waren heel wat collega’s op komen dagen. Inclusief de aanhang en kinderen waren we met z’n achttienen! Heel gezellig op het ijs, waar er nog zo’n 200 mensen rondzwierden (zich al dan niet vasthoudend aan de boarding, Britten zijn niet zulke schaatsers en er waren duidelijk veel mensen die het voor het eerst deden. Niet allemaal overigens, mijn collega’s Ola en Raisa bleken enorm goede schaatsers (maar zij zijn dan ook niet Brits, respectievelijk Pools en Fins). Ik heb een groot deel van mijn tijd rondgeschuifeld met een collega of kind van collega aan mijn arm, het is leuk om te zien hoe mensen na de eerste schrik (het ijs is glad!) toch gaan genieten van het schaatsen.

Na het schaatsen zijn we met de hele ploeg (inclusief Alicia, die met haar hond was komen kijken) een kroeg binnengevallen. Het was daar heel gezellig! En dat voor een zaterdag met je collega’s! Hierna volgde een andere kroeg, met pubfood, en vervolgens nog een lift naar huis. Dat was fijn, want het was begonnen met regenen, waar het tot na het schaatsen stralend weer was geweest.

Nu ga ik nog een laatste poging doen om mijn gewiste foto’s te vinden, maar ik vrees het ergste…

groeten
Dorine