donderdag

By dorine on April 26th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Het is hier ideaal werkweer. Vanaf maandag is het grijs en regent het af en toe. Heerlijk. Eindelijk eens geen frustratie om met volle zon vijf dagen binnen te moeten zitten. En vanaf morgen schijnt het weer heerlijk weer te gaan worden, dus dat wordt weer een weekend in de zon (met zonnebrandolie).

Gisteren had ik mijn functioneringsgesprek. De conclusie: no problems at all. Goed nieuws dus! Mijn baas was erg positief en ik ben dat ook, ik ben lekker aan het werk. Natuurlijk zijn er wel wat puntjes die nog kunnen verbeteren, dus daar ga ik komend jaar lekker aan werken. Het ziet er overigens wel naar uit dat het binnenkort erg druk gaat worden op mijn werk. Komende week mag ik op congres (naar het tropische oord Amsterdam) en daarna gaat het lieve leven beginnen, dan moet er binnen drie maanden een volledig onderzoek afgerond worden en verwerkt worden in een artikel, en komt er daarnaast een serie grote proeven die veel tijd gaan kosten bij. Einde rust dus. Dat was het deze week eigenlijk al, want voor dat congres moet er een poster met de resultaten van mijn onderzoek gefabriceerd worden. Al dat geklungel met nieuwe sofware van afgelopen weken moest dus deze week afgelopen zijn, er werden grafieken verwacht. Dat is gelukkig aardig gelukt, ik moet morgen nog een paar plaatjes van mijn collega’s krijgen, en dan kan de poster geprint worden. Voor het maken van de poster ben ik overigens weer gaan klungelen met nieuwe software, ik vond powerpoint in toenemende mate onhandig voor het maken van posters, dus ben ik nu over op Adobe Illustrator. Veel ingewikkelder, maar ook veel meer mogelijkheden. Gelukkig kende ik het programma al een beetje, omdat Judit het gebruikt heeft om de plaatjes van mijn proefschrift te maken.

Gisteravond ben ik met Robert meegeweest naar een metalconcert, mijn eerste popconcert hier in Engeland. Het was een concert van de band Trivium, een nieuw metalbandje uit Amerika. Volgens mij speelden ze best goed, maar het geluid in de zaal was vreselijk. Ik ben in Nederland best wel verwend met poppodia als 013 (Tilburg), Mezz (Breda) en natuurlijk de Bijlmerbierhal (HMH, Amsterdam). Het concert was in de Hammersmith Apollo (in het westen van London), een zaal die qua grootte vergelijkbaar is met de bijlmerbierhal, maar qua geluid absoluut niet (al huldig ik nog altijd de mening dat het geluid in Amsterdam toch echt niet het beste van Europa is, daarvoor moet je naar Tilburg). Hier in Londen was het enige wat we hoorden een oorverdovend lawaai aan boventonen met daaronder de drums. Geen melodieen, geen baslijnen, zang was er bij dit concert niet al te veel, er werd voornamelijk gegild in de microfoon. Volgende keer zoek ik een andere zaal op (en iets rustigere muziek denk ik). Het was overigens wel leuk om de sfeer van een popconcert weer eens mee te pikken. We waren gelukkig wel op tijd voor de laatste trein, dus ik was nog op een enigszins acceptabele tijd thuis.

Dat was het wel weer,

groeten,

Dorine