weekend

By dorine on December 10th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekend

Hallo,

Het weekend zit er al weer bijna op. Het was weer een lekker druk weekend met veel leuke dingen. Gisteren ben ik ‘s ochtends, na het verplichte rondje supermarkt, al richting Londen centrum vertrokken. Ik had namelijk nog de nodige cadeautjes te kopen en welke stad is er beter dan Londen om te kerstshoppen!… Het antwoord is: elke, tenzij je graag over hoofden loopt.

Ik heb me dan ook niet op de geijkte winkelstraten zoals oxford street begeven, maar ben naar een Fair trade beurs in de Methodistenkerk tegenover Westminster abbey geweest. Ook daar was het druk, maar vast een stuk beter dan Oxford street. De beurs was leuk en ik heb wel een en ander aan cadeautjes kunnen vinden. Na de beurs heb ik nog wat tweedehandsboekwinkeltjes aangedaan, maar daar kon ik eigenlijk niets van mijn gading vinden (wel goed voor mijn boekenkast, die begint alweer op dordtse manier uit de voegen te barsten). Omdat ik na vier uur shoppen er altijd zwaar genoeg van heb, ben ik nog een beetje cultureel gaan doen. De National Portrait Gallery, één van de gratis musea waar ik nog niet geweest was, was daar bij uitstek geschikt voor. Ik heb anderhalf uur lang portretten van koningen, koninginnen en andere belangrijke Britten bewonderd. Daarna was het tijd om verder te gaan, want om kwart voor zeven had ik met Alinda en een aantal van haar vriendinnen afgesproken bij de Royal Opera House. Daar zijn we naar het ballet geweest, the Sleeping Beauty (doornroosje) op muziek van Tsjaikovsky. We hadden goedkope tickets, dus we zaten helemaal aan de zijkant in de nok van het gebouw, dus we misten een klein stukje van het podium. Toch was het ontzettend leuk om te zien. Het was een lang ballet, drie uur, en het was absoluut de moeite waard. Een maandje terug was ik bij een wat moderner ballet, nu was het heel klassiek, en het was bijzonder om het allebei in zo korte tijd te zien. Qua dansen prefereer ik het moderne, de choreografie is daar veel spannender, maar zo’n klassiek ballet heeft toch meer verhaal en meer effecten en de muziek is natuurlijk prachtig. Als klein meisje luisterde ik veel naar Tsjaikovsky dus het kwam me allemaal bekend voor.

Gelukkig was het vroeg begonnen en dus ook op tijd weer afgelopen, dus deze keer presteerde ik het om voor twaalven thuis te zijn (23.50 u….).

Vanochtend ben ik weer richting kerk gegaan, waar er een oud-predikant van de kerk, Henk van Waveren voorging. Deze man heeft afgelopen jaar in de finale van de preekwedstrijd (van de NCRV) gezeten en dat kon je wel merken, hij kon enorm boeiend vertellen. Het was dus een fijne dienst. Na de dienst moesten we met de cantorij oefenen, voor volgende week, als we kerst vieren in de kerk. David had al een aantal stukken opgestuurd, en ik vond hem redelijk optimistisch, ik had niet het idee dat dit in één week ingestudeerd kon worden. Uiteindelijk ging het toch heel goed. Wel is er volgende week zaterdag een extra repetitie ingelast, en moeten we zondagochtend vroeg ook nog oefenen, maar ik denk wel dat het heel mooi gaat klinken. We zingen met de cantorij twee stukken: een intredestuk van Benjamin Britten en de carol Myn Liking (de laatste misschien vierstemmig, dat gaat voor het eerst zijn sinds ik meedoe). Bij een andere carol, Once in Royal David City, mag ik misschien het eerste vers solo singen. Er zijn nog twee anderen die dat ook kunnen, dus David wijst op het moment dat we volgende week in de dienst gaan beginnen de persoon aan. Spannend! Ik merk wel dat na elke week zingen op mijn werk, en ook redelijk wat cantorij repetities, mijn stem beter en vooral hoger wordt. Ik word langzaam sopraan!

Na de dienst ben ik met Diny meegegaan. Ze gaat over anderhalve week weg, en ik was nog altijd niet bij haar thuis geweest. Ze werkt en woont als au-pair in Tooting (ja, dat is waar ik vrijdag ook was). Het was leuk om daar ook eens te komen en de kindertjes (een tweeling van drie) waar ze op past te zien. Het leek me een leuk maar rommelig gezin. We hebben lekker bijgekletst, mogelijk één van de laatste keren dat dat kan, al is ze wel van plan ons nog eens op te zoeken in Londen, en wil ik, als ik weer eens in Nederland ben, nog wel eens bij haar langs in het oosten van het land, ze woont in Collendoorn, vlak bij Hardenberg.

Op de terugweg zat het OV niet mee. Er reden geen treinen naar Sutton (maar dat wist ik al, dus ik heb geen poging gedaan om naar een treinstation te komen), dus moest ik met de bus vanaf het zuidelijkste puntje van de metro. Die bus miste ik net en de volgende kwam te laat, ik heb dus een half uur in de kou en regen gestaan. Gelukkig ben ik nu thuis en ben ik langzaam aan het opwarmen. De computer staat naast de verwarming dus dat zal wel gaan lukken. Ik had door al het late thuiskomen de afgelopen dagen niet gestookt, dus het was goed koud in huis. Het zal nog wel even duren voordat het lekker warm is, maar ik hoef vanavond in ieder geval de deur niet meer uit. Heerlijk, zo’n avond vrij.

groeten
Dorine