mist

By dorine on December 23rd, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on mist

Hallo allemaal,

Het is hier nog steeds zeer mistig. Bij tijd en wijle is het zicht maar dertig meter. Vanwege de mist heb ik de fiets gisteren maar thuis laten staan, ik vond het te gevaarlijk om te gaan fietsen als auto’s me nauwelijks kunnen zien. Al wandelend naar mijn werk kreeg ik af en toe een alleen-op-de-wereld gevoel, en dat in Londen. Nu moet ik wel zeggen dat de wijk waar ik doorheen loop of fiets naar mijn werk voornamelijk bestaat uit grote tot zeer grote vrijstaande huizen met enorme tuinen en dure auto’s (van het model race of PC Hooft tractor, hier ook wel Chelsea-tractor genoemd). Mensen zie ik er eigenlijk nooit.

Gisteren aan het eind van de werkdag had ik al het werk dat ik af wilde hebben voor kerst, gedaan. Omdat op twee na al mijn collega’s vrij waren vandaag, heb ik besloten mijn vakantie een dagje eerder te laten beginnen. Vanmorgen ben ik al redelijk op tijd richting londen centrum gegaan, waar ik nog wat laatste boodschappen had te doen. Ik heb me zelfs op Oxford-street, de grote winkelstraat, gewaagd. Die heeft de naam vlak voor kerst vreselijk druk te zijn. Het viel me reuze mee wat betreft aantallen mensen. Ik kon gewoon doorlopen, de Kalverstraat op zaterdag is drukker. Halverwege de dag werd het opeens vreemd licht in de stad. Wat bleek: de zon was zomaar even doorgebroken. Het heeft helaas niet langer dan tien minuten geduurd, daarna was het weer mistig.

Vanwege de mist worden er nog steeds veel vluchten gecancelled op de londense vliegvelden, maar Gatwick lijkt niet zo erg te zijn als Heathrow. Overigens blijkt hier inmiddels wel dat de problemen op Heathrow voornamelijk veroorzaakt zijn door een gebrek aan landingsbanen. Heathrow heeft slechts twee landingsbanen, en dat als grootste vliegveld van europa (bijna twee keer zo groot als Schiphol). Ter vergelijking: Schiphol heeft vijf landingsbanen. Dat zegt wat over de capaciteitsproblemen op Heathrow, maar als zo’n groot vliegveld als Heathrow het doorgaans redt met twee banen, zegt dat denk ik ook iets over het gebrek aan noodzaak voor vijf banen bij Schiphol. Om een lang verhaal kort te maken: ik hoop dat mijn vlucht zondag gewoon gaat. Zoniet, dan kan ik er erg weinig aan doen, de eurostar is inmiddels volledig uitverkocht. Ik ga in ieder geval een paar goede boeken mee nemen, voor het geval ik kerst op Gatwick mag vieren….

groeten
Dorine