weekendje ouders

By dorine on December 4th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje ouders

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend zijn mijn ouders hier geweest. Op zaterdagochtend zijn ze rond een uur of twaalf aangekomen, na een lange treinreis. We hebben het verder die dag rustig aangedaan, we hadden geen zin om naar Londen te gaan, maar hebben in plaats daarvan lekker bijgekletst. ‘s Avonds hebben we heerlijk gegeten bij de indier (die het eten voor de verandering eens niet hoefde te bezorgen).

‘s Nachts heeft het hier vreselijk gestormd. Harde regen en hagel en enorme windvlagen gingen over het huis. En mijn flatje bestaat voor driekwart uit dakkapel, dus jullie kunnen wel nagaan hoe dat klonk. Iedereen was hier om zes uur ‘s ochtends wakker. Tegen de tijd dat we er uit moesten was het gelukkig al iets beter, en tegen de tijd dat we buiten richting bushalte liepen was het droog (later heeft zelfs de zon nog zijn best gedaan).

Rond kwart over tien waren we in de kerk, waar ik rustig de tijd had om me voor te bereiden op mijn bevestiging als ouderling. De dienst was niet heel druk bezocht, maar er waren toch veel vertrouwde gezichten. Na de preek was er een apart stukje in de dienst waarin ik antwoord moest geven op een aantal vragen. Daarna moest ik op de knielbank en sprak de dominee een tekst uit. Vervolgens was ik ouderling! Heel bijzonder om nu op deze manier bij de gemeente te horen. Er staan een paar foto’s van deze bevestiging in mijn fotoalbum. Na de dienst ben ik een hoop gefeliciteerd. Vervolgens gaf de organiste nog een orgelconcert (mijn vader viel met zijn neus in de boter). Daarna was er echte hollandse snert.

We waren eigenlijk van plan om nog naar een kerkdienst in st Pauls cathedral te gaan, maar we hadden al lang in de kerk gehangen en die dienst zou ook nog eens laat zijn, dus daar hebben we uiteindelijk maar vanaf gezien. Wel zijn we nog even Hollandse meesters gaan kijken in de National gallery. Vooral de Rembrandts blijven toch enorm boeien, daar kan ik ontzettend lang naar kijken.

Hierna zijn we lekker naar huis gegaan, hebben de bloemen die ik van de kerk had gekregen in een vaas (lees: maatbeker in steelpan) gezet en zijn vervolgens nog lekker Italiaans gaan eten.

Vanochtend zijn mijn ouders al vroeg weer vertrokken en ben ik de berg opgefietst voor een korte maar drukke dag werken (besprekingen, koor, yoga en ook nog veel proeven).

zometeen meer over iets anders

groeten
Dorine