Attack of the Cockroach

By dorine on January 22nd, 2007
Posted in Nieuws | No Comments »

Hallo allemaal,

Ik heb vandaag weer een enerverende yoga sessie gehad. Bij het aankomen was ik überhaupt al verbaasd dat de sporthal niet weggewaaid was, het is een nogal krakkemikkig gebouw. De storm was echter genadig geweest, bij ons op het terrein, en eigenlijk in heel Sutton was er niet al te veel schade. In de sporthal bleek het overigens wel de nodige graden kouder te zijn dan normaal, er bleken een aantal ruiten verdwenen te zijn. Natuurlijk was ik net vandaag een trui vergeten dus tijdens de relaxoefeningen had ik het behoorlijk koud. Overigens werd er vandaag wel gezorgd dat we het warm kregen, ik moest me in alle bochten wringen en heb geloof ik elke spier die ik heb wel gestrekt. Aan het eind moesten we zoals gewoonlijk tien minuten liggend op de grond relaxen. Helaas was dat nu niet zo relaxed. Er liep namelijk opeens een kakkerlak over me heen! Ik ben over het algemeen toch niet zo bang uitgevallen wat betreft insecten, maar op kakkerlakken heb ik het niet zo. Ik bleek niet de enige te zijn die last had van beesten, diverse collega’s hadden ook hun relaxfase abrupt onderbroken. We hebben de nodige kakkerlakken naar buiten gejaagd, en daarna heb ik het pand snel verlaten.

Iets anders: afgelopen vrijdag is de film Zwartboek in Engeland in première gegaan (hier uiteraard Blackbook geheten). Rond kerst was ik er in Nederland niet aan toegekomen om voor deze film naar de bioscoop te gaan, dus nu moest ik er natuurlijk heen. De onderbuurman, Robert, wilde wel mee. We hoefden er nieteens zo heel ver voor weg. In Sutton draaide die helaas niet (Sutton heeft ook maar één bioscoop met zes zalen en daar draaien alleen Hollywoodkrakers). Gelukkig bleek Wimbledon (een kwartiertje met de trein vanaf Sutton) een grote bioscoop te bezitten waar de film draaide in een klein zaaltje. Dat kleine zaaltje zat trouwens behoorlijk vol, en er waren niet alleen Nederlanders (dat was te merken aan het niet reageren op onvertaalde vloeken). De film was gelukkig Nederlands gesproken en Engels ondertiteld, aan nasynchroniseren blijken ze hier niet zo te doen. Ik vond de film absoluut indrukwekkend en het verhaal bleef nog een poos naspelen in mijn hoofd (ik heb dus niet zo best geslapen). Het was trouwens wel bijzonder om te ontdekken dat de film gedeeltelijk in Dordrecht is gefilmd. De scenes in de Biesbosch kwamen sowieso bekend voor, maar ik meende op een gegeven moment ook de grote kerk en de Pottenkade, waar ik zo’n beetje elke week liep, te herkennen.

Verder heb ik het afgelopen weekend heerlijk rustig aangedaan. Ik vond dat ik de afgelopen weken wel genoeg naar de kerk was gereisd, dus ik ben nu maar eens een zondag thuisgebleven. Van diverse kanten werd mij een trilogie aangeraden (His Dark Materials van Philip Pullman) en die ben ik nu heerlijk aan het lezen. Voor mensen die benieuwd zijn waarover dit boek gaat, Anne heeft op haar blog verslagen over de drie delen, Northern Lights, The Subtle Knife en The Amber Spyglass geschreven. Absoluut een aanrader om te lezen!

Volgende keer meer

groeten

Dorine

No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam is automatically removed and submitted to RBLs. Spamming here will effectively lower your visibility on the web.

(required)

(required)