het gewone leven

By dorine on June 19th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Na een heerlijke vakantie is nu het gewone leven weer begonnen. Vrijdag en zaterdag heb ik voornamelijk genikst (en het enorme vakantieverslag hieronder geschreven). Heerlijk, van die dagen waarop je niets hoeft en moet. Zondag ben ik weer naar de kerk geweest. Frits de Lange, één van de consulenten van onze kerk, en hoogleraar ethiek in Kampen, ging voor en ik wilde dat graag horen. Het was een hele mooie dienst met een goede preek over het ouder worden. Grappig detail: de kerk werd deze dienst voornamelijk bezocht door jongeren, al trok de aanwezigheid van onze 97 en 98 jarige gemeenteleden de gemiddelde leeftijd wel wat omhoog. Na de dienst was er natuurlijk weer geen sprake van te zijn dat ik direkt naar huis ging. Er bleek een tuinfeestje te zijn bij één van de gemeenteleden.

Ik heb bij de kosters (alleen Rein was aanwezig) geluncht. De kosters wonen in een appartement boven de kerk, waar ik nog niet eerder geweest ben. Ze hebben een heerlijk dakterras waar we geluncht hebben, tussen de prachtig bloeiende planten en bomen en zelfs een vijvertje. Een klein paradijs boven de kerk!

Hierna hebben wat bestelde hapjes en taarten opgehaald bij een supermarkt in the Docklands (het nieuwe zakenhart van Londen). Het was er gezellig druk, er was een autobeurs. Hiervandaan zijn we doorgereisd naar Lewisham, in het Zuid-Oosten van Londen, waar Greetje, het gemeentelid dat het tuinfeest gaf, woont. Het was een heel gezellig feestje waar ik dan ook weer veel te lang bleef plakken. En toen moest ik nog naar huis. Nu is het van Lewisham naar Sutton hemelsbreed niet eens zo heel ver, zo’n 15 a 20 km. Helaas bleek het bijzonder lastig om van A naar B te reizen. Ik ben met de auto afgezet op een stationnetje in de buurt, waarvandaan ik naar een station kon waar ik over kon stappen op de trein naar Sutton. Helaas bleek die trein niet te rijden, er waren werkzaamheden (niet aangekondigd). Er zou vervangend busvervoer zijn, maar er stond nergens aangegeven waarvandaan die bussen zouden vertrekken en aan de verschillende kanten van het station lagen zo’n 20 bushaltes. Uiteindelijk heb ik op een perronnetje dat niet gebruikt werd iemand gevonden die me kon vertellen van waar de bussen zouden rijden. Na 25 minuten wachten kwam er inderdaad een (zeer trage) bus langs die me naar Sutton bracht. Totale reistijd: tweeenhalf uur.

Gisteren ben ik weer begonnen met werken. Bij aankomst ben ik meteen even gaan kijken of alle apparatuur, die vlak voordat ik op vakantie ging bezorgd en midden op het lab gedumpt was, inmiddels op de plek stonden, waar ze hoorden. Dat was tot mijn grote vreugde het geval, eindelijk hoef ik dat soort dingen eens niet te regelen. Ook had het lab een enorme transformatie ondergaan: het was opgeruimd! Er bleek één of andere fotosessie geweest te zijn de week ervoor. Het was in ieder geval prettig binnenkomen. Meteen die dag werd het nieuwe apparaat waarmee ik komende weken ga werken, geïnstalleerd, en heb ik met een aantal collega’s een introduktiecursus gehad. Nu moet ik nog wachten tot dat getest is of de verbinding met het electriciteitsnet veilig is (standaardprocedure op mijn werk) en dan mag ik beginnen! Ik heb er zin in. Eindelijk mag ik zelf microarrays gaan doen!

Gisteravond had ik ook meteen een kerkenraadsvergadering, een forse vergadering want er was veel te bespreken. Ik was dan ook niet vroeg thuis. Vandaag ben ik ook maar meteen weer begonnen met sporten, ik hoop dat ik mijn goede gewoonte van voor de vakantie om twee keer per week de gym in te gaan, kan volhouden.

Dat was het wel weer,

groeten
Dorine



By Steffen M. Boelaars on 21-06-07 11:14

2.5 uur!!! Jeeeeemig, wat een tijd. :S

En nou vergeet je het mooiste stukje van de hele rondrit nog te vermelden: de knusse auto naar Greetje :))

Mooi palijsje daar op de kerk he? De kosters hebben het maar goed :p