weekendje West Country

By dorine on March 30th, 2008
Posted in Nieuws | No Comments »

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend ben ik met Robert een weekendje naar de West Country (zo wordt het westen van Engeland hier over het algemeen genoemd) geweest, zijn ouders wonen daar. Op zaterdagochtend zijn we ernaartoe gereden, een reis van tweeenhalf uur. Het weer was bijzonder slecht, regen en harde wind. Aangekomen in de West Country regende het zo hard dat er van wandelen absoluut geen sprake was (dat was ook voorspeld door de weermannen en vrouwen), dus moesten we op zoek naar een binnenprogramma. Dat vonden we in Cirencester, een stadje vlak bij Tetbury waar we logeerden. Cirencester heette in de romeinse tijd Corinium en was de hoofdstad van de westelijke provincie van Brittannica, een belangrijke stad dus. In het hedendaagse Cirencester was daar een flink museum aan gewijd. Het museum was recent opnieuw ingericht en zeer interessant om te bekijken. Zo interessant dat we er rond sluitingstijd nog rondliepen. De hoofdmoot bestond uit voorwerpen uit de Romeinse tijd, hoofdzakelijk opgegraven in Cirencester zelf. Helaas is er van de romeinse gebouwen niets meer te zien, alleen buiten de stad is er nog een overgroeid amphitheater. Er zijn echter wel prachtige mozaieken opgegraven, sommigen van 3 x 3 meter.

p3290057.JPG

Deze mozaieken hadden een belangrijk aandeel in het museum. Verder was er ook informatie over de ijzertijd (de kelten), de angelsaksische invallen en de middeleeuwen. Het was een leuke besteding van een zeer natte middag!

Vanochtend werd ik wakker van zonneschijn door de gordijnen. Dat was niet voorspeld, maar uiteraard hoorde je mij niet klagen! Toen het na het ontbijt nog steeds zonnig bleek, zijn we toch maar gegaan voor een buitenprogramma. Dat bestond uit de Wetland Centre in Slimbridge. Enige tijd terug was ik al in de London Wetland Centre, van dezelfde organisatie geweest, en voor mijn verjaardag heb ik ook een abonnement (lees donateurschap) van alle centra in Groot-Brittannie gekregen. Slimbridge was wat groter als Londen en zeker even interessant. Met de zon die bleef schijnen lieten veel vogels zich zien. Zo was het park zeer flamingorijk.

p3300108_s.JPG

Ook waren er zeer veel eenden, ganzen en zwanen te zien, exotisch en inheems. De ganzen waren zeer brutaal en aten uit de hand (de beesten waren zeer beledigd dat wij geen voer voor ze hadden gekocht).

p3300104_s.JPG

Dit is een rosse stekelstaart, met een heel bijzondere blauwe snavel. We hebben denk ik wel veertig soorten eenden gezien. Het hoogtepunt van de dag was echter andermaal een ijsvogel, vanuit een van de schuilhutten gezien. Toen we de schuilhut binnenkwamen, was het meteen duidelijk dat er iets te zien was, 10 grote telelenzen staken door het raam naar buiten. Op zo’n twintig meter afstand was er een modderbank met daarin het nest van een ijsvogel. Daarnaast, in struik, zat meneer of mevrouw ijsvogel heerlijk van de zon te genieten. Ik heb ook mijn bescheiden zoomlensje door het ruim naarbuiten gestoken, 10 x zoom is niet genoeg om hier een beeldvullende ijsvogel te laten zien, maar de foto waarop het dier toch duidelijk te herkennen is, is te zien in mijn fotoalbum te zien, samen met nog wat foto’s van dit weekend.

Het bezoek aan the Wetland Centre was veel te kort, we gaan daar vast nog wel eens terugkomen. Op de terugweg hebben we nog even genoten van het prachtige uitzicht over de Severn Estuary, de zeearm tussen Engeland en Wales, hier al bijna gereduceerd tot rivier.

p3300133_s.JPG

Het gebied waar we logeerden was nog deel van de Cotswold, een heuvelrug in Engeland, en vanuit hier was het prachtig kijken over het laaggelegen Severn-dal met aan de overkant Wales.

Omdat de klok ook hier vooruit is gegaan was onze terugreis naar Sutton aan het begin van de avond nog heerlijk zonnig, we hebben genoten van het reizen door de engelse countryside!

groeten
Dorine

No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam is automatically removed and submitted to RBLs. Spamming here will effectively lower your visibility on the web.

(required)

(required)