donderdag

By dorine on May 1st, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on donderdag

Hallo allemaal,

Middels mijn gastenboek werd ik erop gewezen dat het al meer dan een maand terug is dat ik mijn laatste post hier schreef. Hoog tijd om iets te schrijven dus. Niet dat er ontzettend veel is om over te schrijven, ik ben de laatste weken vooral druk geweest. Druk met werk, druk met kerk en druk met mijn lief. Op mijn werk komen er een paar deadlines aan, in juli mag ik op een congres twee presentaties geven, maar daarvoor moeten er nog wel wat resultaten bij elkaar gepipetteerd worden op het lab. Op 1 augustus moeten we als afdeling een grote beursaanvraag ingeleverd hebben. Een eventuele contractverlenging voor mij hangt af van het krijgen van deze beurs of niet. Al met al maak ik aardig wat uren.

Om de beursaanvraag wat vorm te geven, zijn we afgelopen maandag en dinsdag op retraite geweest. Bij retraite moet ik altijd meteen aan een klooster denken, maar dat was hier niet het geval, we zijn neergestreken in één van de meest levendigste steden van Engeland, Brighton (zeg maar het Scheveningen van Engeland, compleet met zee, strand en pier). Op maandag hebben we hard gewerkt, vanalles gepresenteerd en zijn we uiteindelijk geëindigd in een restaurant. Op dinsdag hebben we stevig gediscussieerd, en hebben we de retraite afgesloten met Fish&Chips op het strand. Uiteraard heb ik nog een beetje rondgekeken in Brighton, en natuurlijk het wereldberoemde Royal Pavillion aanschouwd.

Een raar gebouw, dat me eigenlijk een beetje tegenviel. Het schijnt mooi te zijn van binnen, maar dat bewaar ik nog tot een andere keer, Brighton is helemaal niet zo ver weg dus daar kom ik vast nog wel eens.

Inmiddels ben ik weer hard aan het werk. Vanochtend heb ik voor het eerst een engels stembureau aanschouwd. Toen ik hier kwam, heb ik me laten inschrijven in het kiesregister, in de hoop dat ik dan voor het europees parlement mocht kiezen. Groot was mijn verbazing toen ik een oproep voor de gemeenteraadsverkiezingen en burgemeestersverkiezingen kreeg! Ik heb overigens niet gezeurd, als men vindt dat ik hiervoor als niet-Britse mag stemmen, dan stem ik graag. Ik heb voor het eerst in mijn leven in een stemhokje met potlood (helaas niet rood) een kruis gezet op een stuk papier, ik heb nooit anders gestemd dan met een stemcomputer. Ik ben nu benieuwd naar de uitslagen, maar dat zal waarschijnlijk nog wel even duren zonder stemcomputers.

Ondertussen ben ik in afwachting van Judit en Bart-Jan die gisteren heel moedig in Bergen Op Zoom op de fiets zijn gestapt naar de ferry in Noord-Frankrijk. Als het goed is komen ze hier binnen een half uur aanfietsen.

groeten
Dorine