Michelangelo

By dorine on June 16th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Michelangelo

Hoi allen,

Dat krijg je met ADSL, posts even voor twaalven. Ik ben pas net thuis, want ik ben met een groep mensen van de Nederlandse kerk naar de tentoonstelling “michelangelo drawings” geweest in the British Museum. Het was even lastig om er te komen, want op beide metrolijnen die er op het metrostation in de buurt stoppen was er een grote storing. Uiteindelijk heb ik een stuk gelopen vanaf een andere lijn. De tentoonstelling was zeer de moeite waard. Er hingen tekeningen die michelangelo gemaakt heeft als voorbereiding van zijn grote werken, zoals het beroemde David-beeld en de fresco’s in de sixtijnse kapel in Rome. De tekeningen waren prachtig, die man was ontzettend begaafd. En dan te bedenken dat er prachtige uitvergrote kleurenversies van te zien zijn in Florence en Rome. Je zou zo op het vliegtuig naar Italie stappen (waar ik behalve twee uitstapjes over de simplonpas vanuit Zwitserland nog nooit geweest ben). Na afloop hebben we nog twee uur in de pub gezeten, het was erg gezellig. Op de terugweg bleken beide metrolijnen nog steeds in storing, maar op 1 reden er toch weer sporadisch metro’s en aangezien ik op Victoria Station precies mijn intercity inrende was ik toch nog redelijk vlot thuis.

Verder ook goed nieuws van het Nederland-front: mijn nichtje is geslaagd voor haar VWO examen. Kirti, gefeliciteerd!

Morgen komen mijn ouders mijn optrekje hier in Sutton bezichtigen en we gaan ons in het weekend verder vermaken in de omgeving.

groeten
Dorine