tafelvoetbal

By dorine on June 23rd, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Gisteren ben ik zomaar vergeten een berichtje te schrijven. Er is toen ook niet heel veel gebeurd, ik heb de hele dag een beetje rondgelopen op het lab, proefjes gedaan (min of meer gelukt) en eigenlijk niet veel meer. ‘s avonds doe ik aan MSN-vergaderen, over onze komende vakantie. Daar komt toch veel bij kijken!

Vanochtend ben ik al vroeg naar mijn werk gegaan om een bak met droogijs (koolstofdioxide (geloof ik) in vaste vorm, heel koud, -80 graden). Ik moest met Suzie namelijk een aantal diepbevroren stukjes hersentumor ophalen ergens in Londen. We hadden al vroeg op het station afgesproken, maar toen bleek er geen trein te gaan, we hebben meer dan een half uur gewacht. Uiteindelijk waren we rond een uur of half elf in het King’s College Hospital ergens ten zuiden van het centrum van Londen. We hoefden deze keer niet eindeloos in pathologiearchieven te duiken, alles lag al voor ons klaar, alleen de bevroren monsters moesten nog uit de vloeibare stikstof (nog kouder, -120 graden) gevist worden. Daarvoor moesten we naar een kamertje waar er op dat moment sectie werd verricht op hersenen. Het is wel raar om ergens binnen te komen en meteen te stuiten op plakjes hersenen. Het was wel heel interessant om te zien. Op de terugweg nam de trein de toeristische route, ik heb geloof ik bijna alle stations van londen ten zuiden van de thames gezien. We zijn gelukkig veilig met onze monsters in het instituut gekomen, en ze waren nog steeds bevroren (zodra ze ontdooien wordt het DNA en RNA afgebroken, dus dat mag niet gebeuren). ‘s Middags ben ik voornamelijk bezig geweest met het archiveren van alles. Ik weet inmiddels al aardig de weg in alle labdatabases!

‘s Avonds heb ik getafelvoetbald. Op het instituut is er op het moment een evenement gaande dat Miniolympics heet. De acht gebouwen van het instituut in Sutton strijden 1 keer per jaar tegen elkaar in diverse sporten. Er worden wel vijftien a twintig sporten gedaan, zoals volleybal, squash, tennis en netbal (iets wat verdacht veel op korfbal lijkt, ik dacht dat dat alleen in Nederland en Belgie gespeeld was, maar mijn zuid-afrikaanse collega meldde dat korfbal in zuidafrika ook heel populair is en de netbal-variant in Engeland ook). Ook worden er diverse kroegsporten gespeeld. Eerder deze week was er een mailtje van de teamleider van ons gebouw dat hij nog vrijwilligers zocht voor het tafelvoetbal. Omdat ik wel graag wil meedoen aan een of ander, en omdat ik een absolute ramp ben ik welke balsport dan ook (en fietsen zit er helaas niet bij) heb ik me opgegeven, in een ver GJV verleden heb ik nog wel regelmatig tafelvoetbal gespeeld. Ik moest me om kwart voor zes melden in de bar op het terrein. Daar waren op dat moment nul bekenden voor mij. Ik heb dus maar hard geroepen was dat ik van het Brookes Lawley gebouw was en dat ik in het team speelde. Al vrij snel kwam er nog een jongen, die ik niet kende, die van hetzelfde gebouw was. We hebben dus maar samen een koppel gevormd (elk gebouw had drie koppels, verplicht man-vrouw). We bleken een goed team samen (beter gezegd, hij was erg goed). Na afloop van onze eerste wedstrijd hebben we nog wat nagepraat. Toen bleek dat de jongen in Nederland gestudeerd heeft en gepromoveerd is, hij is marokkaan. Daarna hebben we heel gezellig voor de rest nederlands gepraat en al vrij snel kwam er een andere nederlandse jongen opduiken. Uiteindelijk hebben we samen drie wedstrijden gewonnen en 1 verloren, maar van die andere Nederlandse jongen, die heel goed in tafelvoetbal bleek te zijn.

Omdat de twee andere koppels van ons gebouw het ook niet slecht deden, zijn we nu door naar de finale, over vier weken. Ik heb nog wat na staan praten met die twee koppels en met de teamleider, die allemaal van dezelfde afdeling bleken te zijn. Het waren hele aardige mensen en het was behoorlijk gezellig, dus ik was niet vroeg thuis.

Dat was het wel zo’n beetje voor vandaag (en gisteren).

Groeten
DorineBy Anne on 23-06-06 23:49

King’s College Hospital? Dat is “mijn” ziekenhuis! Ik heb mijn badge nog…