rustig weekend

By dorine on June 26th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on rustig weekend

Hoi allemaal,

Een ongewoon vroege post voor mijn doen maar het apparaat wat ik zometeen nodig heb is nu nog bezet, vandaar. Afgelopen weekend waren er geen posts, zaterdag omdat er helemaal niets te melden was en gisteren vanwege computerproblemen, maar daarover later meer.

Zaterdag was het prachtig weer in Sutton, een zonnetje, 24 graden, af en toe een wolkje, windje: heerlijk weer om in het park te gaan liggen met een boek en dat heb ik dan ook gedaan. Wel met een licht schuldgevoel, want er waren nog flink wat huishoudelijke klussen te doen.

Die klussen heb ik uiteindelijk zondag gedaan: opgeruimd, afgewassen, twee wassen gedraaid enz. Natuurlijk heb ik ‘s avonds voetbal gekeken, Nederland tegen Portugal. Daar werd ik niet vrolijk van, wat een aggressieve wedstrijd. Verder heb ik flink wat geemaild enz, en op een gegeven moment ‘s middags kreeg ik opeens allemaal virussen binnen. Met behulp van Jeroen (via MSN) heb ik toen het meeste verwijderd, maar ‘s avonds gebeurde vervolgens precies hetzelfde. Ik heb toen de hele computer doorgescand, nog eens drie virussen verwijderd en heb nog eens geprobeerd online te gaan, maar het was meteen weer mis. Toen had ik er geen zin meer in en heb ik de computer goed uitgezet. Mijn virusscanner was overigens up to date, dus daar kan het niet aan hebben gelegen.

Vandaag heb ik al allerlei adviezen en sites waar virusscanners en anti-spyware programma’s te halen zijn gekregen, bedankt daarvoor! Ik heb nu op mijn werk een aantal programma’s gedownload en straks ga ik eens heel goed scannen thuis. Hopelijk wordt het probleem daarmee verholpen.

Vanochtend werd ik wakker van een zacht getik op de dakkapel: het was eindelijk aan het regenen. Het is hier drie weken volledig droog geweest, en in combinatie met veel zon en hoge temperaturen veroorzaakte dat heel veel stress bij tuinbezitters. Engeland is natuurlijk het tuinier land bij uitstek, maar vanwege de droogte en de lage stand van de Thames (en vanwege het victoriaanse leidingnetwerk dat zo lek is als een mandje, maar dat zegt niemand hardop) is er een enorm watertekort in de regio Londen en mogen er geen tuinen meer gesproeid worden met een tuinslang. Menig gazonnetje lag er hier al egaalbruin bij. Alle tuinbezitters zullen nu wel opgelucht ademhalen want het regent al sinds vanochtend vier uur en het is nog altijd niet opgehouden. Overigens schijnt richting weekend de temperatuur hier weer richting dertig graden te gaan kruipen, de weergoden kienen het hier telkens bijzonder goed uit, de maandag is continu de koudste en natste dag van de week en het weer verbetert dan stapsgewijs totdat het op zaterdag en zondag op een hoogtepunt is. Moeten jullie in Nederland ook maar invoeren.

Op mijn werk was ik vanochtend net op tijd om een zondvloed te voorkomen. We hebben een machine staan die kleine korreltjes ijs maakt, we hebben vaak ijs nodig om dingen te koelen op het lab. Die machine staat altijd aan, ook in het weekend. Natuurlijk smelt dat ijs op een gegeven moment en normaal zou het water dan afgevoerd moeten worden. Helaas bleek de afvoer verstopt te zitten. Het water liep al bijna over de rand. Samen met een collega ben ik een half uur lang bezig geweest om zo’n vijftig liter ijswater weg te scheppen, een bijzonder koud karwijtje. Het probleem is nog niet verholpen, de enige collega die schijnt te weten hoe het opgelost moet worden was er vandaag niet. We houden de machine nu maar goed in de gaten, waarschijnlijk gaat het in 1 nacht niet mis.

Dat was het wel weer geloof ik, ik ga maar eens kijken of mijn apparaat alweer vrij is.

groeten
Dorine