marathon en tuinen

By dorine on April 22nd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on marathon en tuinen

hallo allemaal,

Het is toch verbazingwekkend hoe het me elke keer weer niet lukt om op zondag direkt uit de kerk naar huis te gaan. Vanochtend was ik alweer tijdig in de kerk, ik had geen dienst, maar moest wel meehelpen met de kerkdienst. We hadden vandaag een kerkdienst rondom het thema “waar vind ik god”, dit naar aanleiding van het poplied One of Us van Joan Osborne (zo’n 10 jaar geleden een hitje). We hebben ook een clip van dat lied vertoond (ik mocht de beamer bedienen), maar verder was de dienst heel sober. Ik had een aantal liederen opgezocht, waarbij ik me beperkt had tot het liedboek en de nieuwe bundel Tussentijds (waaruit ik uiteraard een Huub Oosterhuis lied uit had gevist, Heer onze heer, voor FJT-gangers zeer wel bekend).

Na de dienst ben ik al vlot vertrokken. De marathon van Londen was namelijk vandaag en er deden een aantal bekenden van me mee. Om half één stonden we dus met een aantal mensen uit de kerk langs het parcours. Daar hebben we hard gepoogd mijn bekenden te vinden tussen de duizenden lopers. Marjolein, uit de kerk, hebben we langs zien komen, maar mijn baas, Chris, heb ik helaas gemist. Wat heel populair is in Engeland, is lopen voor een charity, een goed doel. Je zoekt dan sponsers onder je vrienden, familie en collega’s en al het geld dat je binnenhaalt gaat naar het goede doel. Je hebt dan wel automatisch een plek in de marathon, want op de loting kun je niet vertrouwen, er zijn veel meer mensen die willen rennen, dan dat er plaatsen zijn. Uiteraard heb ik Marjolein en mijn baas gesponsord. Marjolein moet het goed gedaan hebben, ik verwacht dat ze de marathon in drieenhalf uur gelopen heeft.

Om twee uur waren we het kijken wel zat, en was het ook niet meer waarschijnlijk dat mijn baas nog langs zou komen. Het was ongelooflijk druk langs het parcours, overal mensen met fluitjes, vlaggen, ballonnen enz. Wel heel gezellig, maar op een gegeven moment was ik de mensenmassa zat (en werd ik doof van de mevrouw naast me die non-stop “C’mon you can do it” riep.

Ik ben met Steffen de metro ingestapt naar huis. Maar dan wel naar huis via Kew Gardens. Heerlijk zo’n abbonnement met vrijkaartjes! Het viel me op dat de flora in de tuinen in de twee weken dat ik er niet geweest was, enorm veranderd is. Alle bomen hebben nu blaadjes, dus het was één lichtgroene zee, met her en der de nodige kleurige vlekken, zoals deze:

sering.JPG

Degenen die deze bloem herkennen, zullen zich ongetwijfeld kunnen voorstellen hoe het in het gedeelte, waar zo’n veertig verschillende struiken stonden, rook. De sering is één van mijn favoriete voorjaarsstruiken, en dan voornamelijk vanwege de geur (die van hele lekkere zeep). Ik heb dan ook minutenlang aan de verschillende struiken staan ruiken, en heb geconstateerd dat de variant die ook bij mijn oma in de tuin staat het lekkerst ruikt.

Het rhododenron gedeelte in Kew Gardens begint steeds meer op een olieverf schilderij te lijken. Nog niet alle rhododenrons bloeien, maar toch zeker de helft had al prachtige trossen bloemen (wit, roze, rood, paars, blauwachtig en zelfs lichtgeel). Deze vond ik de mooiste:

rhododenron.JPG

Ik zou urenlang in dit gedeelte van de tuinen kunnen zitten, genietend van alle kleuren. Er was echter nog meer te zien, dus zijn we op een gegeven moment toch maar verder gelopen.

De dag was heel mooi begonnen, maar het werd steeds bewolkter, dus op een gegeven moment hebben we de tuinen maar voor gezien gehouden. Het werd ook wat fris in onze zomerkleding. Uiteraard brak, net toen we buiten de poort stonden, de zon weer door de wolken. Daar hebben we vervolgens voorin bovenin de bus van genoten. In Sutton heeft Steffen een tussenstop gemaakt en hebben we een lekkere pizza gegeten bij de pizza express. Ik was nooit zo’n pizza eter, maar de pizza’s in dit restaurant (dat anders dan de naam doet vermoeden een heel degelijke restaurantketen is met strakke aankleding en moderne kunst aan de muren), zijn toch wel erg lekker.

Na deze culinaire onderbreking zijn we allebei richting eigen huis gegaan. Slotsom: even naar de kerk betekende vandaag om 9 uur ‘s ochtends de deur uit, en om 9 uur ‘s avond weer thuiskomen, maar het was wel weer een dag vol leuke activiteiten!

groeten
Dorine