Winter

By dorine on May 20th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on Winter

Hallo allemaal,

Het weer is nog slechter geworden, ik ben er nog niet uit of ik het herfst of winter moet noemen. De straten liggen vol met afgewaaide bladeren, het is koud, het stormt en er zijn zo nu en dan hoosbuien. Ik had me voorgenomen vandaag een stuk te gaan fietsen, maar met die hoosbuien en wind durfde ik het niet aan. In plaats daarvan ben ik begonnen in The Name of The Rose, van Umberto Eco. Ik was tot nu toe nooit door het boek heengekomen, maar met een Engelse ipv Nederlandse vertaling lijkt het toch een stuk beter te gaan, ik ben al over de helft. Er ligt nog een flinke stapel boeken (leve de bibliotheek) dus ik kan nog even vooruit.

Het feest gisteravond was heel leuk. Het was goed druk in het cafe. Er was gratis drank en ik heb ontdekt dat ze er Hoegaarden Witbier hebben! Mijn favoriete bier, dus ik ga vast nog eens terugkomen. Verder waren er zo’n hondert pizza’s besteld, dus we zijn ook niet verhongerd. Met een bijzonder internationaal team (Spaans, Grieks, Fins en Nederlands) hebben we ook nog getafelvoetbald. Dat had ik sinds de GJV-tijd niet meer gedaan, maar was toch wel weer heel leuk. Ik ben wel enigszins op tijd naar huis gegaan, want ik heb nog geen fantastisch fietslicht (de kleine lampjes aan mijn tas voldeden in Nederland wel, maar hier heb toch liever iets meer licht).

Ook goed nieuws: ik heb mijn bankrekeningnummer en bankpas ontvangen! Eindelijk. Ik ben vandaag meteen achter een creditcard aangegaan, maar daarvoor moet ik bewijs hebben van mijn oude Nederlandse adres. Een aantal brieven en een uittreksel uit het bevolkingsregister dat ik bij me had, voldeden niet, misschien dat het wel gaat lukken met een bankafschrift van mijn nederlandse rekening, dus dat zal ik meenemen als ik volgende week in Nederland ben.

Verder geen nieuws, voor morgen hebben ze persistent rain voorspeld, dus het kan nog erger…

groeten
Dorine