verjaardag

By dorine on July 22nd, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on verjaardag

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend stond in het teken van een bijzondere verjaardag. Mijn kerk (of beter gezegd, gemeente) is namelijk 457 jaar oud geworden! Een echte oude dame dus. Die verjaardag moest natuurlijk opgeluisterd worden met een feestelijke kerkdienst, dus was ik dit weekend ook op zaterdag in de kerk te vinden om met de cantorij onze feestgezangen in te studeren. Uiteraard eindigden we daarna in de Giraffe, ons stamrestaurant, waar we heerlijk en gezellig gegeten hebben.

Vanochtend mocht ik me alweer in alle vroegte naar de kerk begeven, voor de volgende cantorijrepetitie. Daarna volgde er een mooie en feestelijke kerkdienst in een zeer goedgevulde kerk. Traditioneel hebben we op de verjaardag van de kerk, de stichtingszondag, altijd een picknick na de kerkdienst. Deze keer was er voor een bijzondere locatie gekozen: een boot op de Thames. Die boot was helemaal afgehuurd voor onze gemeente, dus we hebben drie uur rondgevaren onder het genot van lekker eten dat door diverse gemeenteleden en de kosters was klaargemaakt (ik had ook mijn steentje, of beter gezegd, mijn brownies, bijgedragen). Een perfecte verjaardag, want zelfs de zon lachte ons van ganser harte toe en de moessons bleven volledig achterwege (al hadden ze in zoverre impact dat ik door het slechte weer van afgelopen weken er totaal niet aan had gedacht om zonnebrandolie in te pakken). Ik heb ook weer een opfriscursus londense bezienswaardigheden (houses of parliament inclusief Big Ben, London Eye, St Paul’s Cathedral, de Tower en Towerbridge) gehad. Het was een heerlijke boottocht, iedereen genoot.

En passant heb ik ook nog even Harry Potter deel 7 uitgelezen (geen spoilers in dit stukje). Ik was eigenlijk van plan om het boek ter zijner tijd uit de bibliotheek te lenen, en uiteindelijk de later-uitkomende goedkopere paperback te kopen, maar toen ik de hardback voor vijf pond bij de supermarkt zag liggen, was de verleiding veel te groot om te weerstaan. Ik heb overigens wel eerst mijn vorige book (the chronicles of Thomas Covenant, the Unbeliever) bestaande uit 1153 pagina’s uitgelezen. Een moeilijk boek, dus daarna was Harry Potter een eitje, de 650 bladzijden kostten me slechts vijf uur… Ik zal verder niets weggeven, behalve dan dat ik dit boek stukken beter vond dan de vorige twee of drie delen. Een aanrader!

Tot de volgende keer!

groeten
Dorine