noodweer

By dorine on July 20th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on noodweer

Hallo allemaal,

Het wil maar niet echt lukken met de zomer hier in Engeland. Waar ik vorig jaar de hele maand juli via mijn blog heb geklaagd over de onnatuurlijke hitte (bijna elke dag boven de 30 graden), heb ik nu het nodige te vertellen over kou en nattigheid. Vanochtend toen ik naar mijn werk ging was het droog, maar dat duurde niet lang. Ik ben met een noodgang de berg opgefietst om nog enigszins droog over te komen, wat lukte (al was ik aardig bezweet). Even later begon het echt te regenen. En te regenen. En hard te regenen. Tijdens de koffiepauze ‘s ochtends brak het noodweer echt los. Voor het koffiedrinken en lunchen zitten we altijd in het atrium van ons gebouw en een paar verdiepingen hoger kletterde de regen zo hard op het dak dat we elkaar nauwelijks konden verstaan. Torrential rain, zoals ze het hier noemen, in combinatie met onweer. Door de druppels op de ramen heen konden we nog net zien hoe het water de berg afstroomde. Mensen die vanuit één van de andere gebouwen naar ons gebouw kwamen, waren compleet doorweekt. Na ongeveer een uur hield het langzaam op. Richard had ‘s ochtends vrij gehad en vertelde hoe Sutton high street (de winkelstraat) was veranderd in een rivier (bergaf), en dat in de supermarkt, door een hevig lekkend dak, de vloer blank stond. Via internet en radio hoorden we over volgestroomde metrotunnels, vastgelopen treinverkeer en volledig dichtgeslibte wegen.

En ik zat lekker binnen, droog! Met het vooruitzicht dat ik voorlopig nog niet naar buiten hoefde, en dat het ritje naar huis tien minuten zou duren, desnoods rijdend met benen omhoog door de plassen heen de berg af. Al dat bleek niet nodig te zijn. Om vijf uur vonden de weergoden het wel genoeg geweest en scheen er weer een zomerse zon, die de plassen al aardig had opgedroogd. Ik hoop dat alle regen voor komende week alvast vandaag is gevallen, dan krijgen we misschien eindelijk eens mooi weer!

groeten
Dorine