Mount Snowdon

By dorine on July 11th, 2008
Posted in Nieuws | Comments Off on Mount Snowdon

Hallo allemaal,

Op de laatste volle dag van de vakantie moest hij er dan toch aan geloven: mount Snowdon, de hoogste berg van Wales (1085 meter) moest beklommen worden door Hessel en mij. Terwijl Marieke en Paulien nog wat meer kastelen aftoerden hebben Hessel en ik ons afgebeuld op de hellingen van Snowdon. We startten in de regen, en die regen is ook niet meer opgehouden.

In het begin liepen we redelijk vlak langs wat meertjes, en hadden we ook nog wat uitzicht. Hierna echter ging het steil omhoog de wolken in. Het pad was niet goed aangegeven, en in de dikke mist zijn we meerdere keren misgeklommen. Het was echt handen en voetenwerk. Het laatste stukje was weer wat vlakker, maar wel volledig onbeschut. In de stromende regen en harde wind zijn we naar de top gelopen

Hessel op Snowdon

Ik op Snowdon. Lang hebben we er niet gestaan, we waaiden bijna van de berg af! Het was een zware klim, vooral door de slechte weersomstandigheden, maar het was toch wel heel goed om bovenop te staan! Via een ander, minder steil pad zijn we teruggelopen naar Llanberis, een toeristisch plaatsje waar we in een hotel onze verkleumde ledematen wat gewarmd hebben. Mijn regenkleding bleek bepaald niet waterdicht te zijn, en bij Hessel was het niet anders. Alleen mijn (nieuwe) bergschoenen hadden het voorbeeldig doorstaan, mijn sokken waren volledig droog. Even later waren ook Marieke, Paulien en de auto er weer. In het bed&breakfast heb ik in een heerlijk warm bad gelegen, waarna ik me weer een beetje menselijk voelde. ‘s Avonds hebben we nog een heerlijk diner met elkaar gehad in een leuk restaurant, daarna sliepen we de laatste nacht in een vreemd bed.

groeten
Dorine