Terug van vakantie

By dorine on September 10th, 2010
Posted in Nieuws | No Comments »

beste allemaal,

Afgelopen dinsdag ben ik teruggekomen van een fantastische vakantie. Robert en ik zijn twee weken in Grand Teton National Park en Yellowstone national park in de Verenigde Staten geweest. We hebben daar veel gewandeld, rondgereden, gevaren, natuur (en met name dieren) bekeken en natuurlijk genoten van de bergen (Tetons) en hete bronnen/geizers (yellowstone). De parken liggen tegen elkaar aan in de staat Wyoming in het Noord-Westen van de VS, waardoor we gelukkig niet al te grote afstanden af hoefden te leggen. Allebei de parken zijn deel van de Rocky Mountains, maar toch zijn ze heel verschillend. Grand Tetons bestaat voornamelijk uit een enkele bergketen, die geologisch gezien vrij jong is, waardoor er relatief weinig erosie is geweest. Dit levert zeer grillige bergpieken op, die vanaf de vallei prima te zien zijn. Yellowstone is een supervulkaan, voornamelijk krater (met basins met geysers en hete bronnen) en met bergen (niet zo hoog als de tetons) aan de rand. Twee geweldige plekken! Ik hoop later nog een uitgebreid reisverslag in te typen, maar voorlopig heb ik alvast foto’s geplaatst in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine

No Comments so far
Leave a commentLeave a comment
Line and paragraph breaks automatic, e-mail address never displayed, HTML allowed: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam is automatically removed and submitted to RBLs. Spamming here will effectively lower your visibility on the web.

(required)

(required)