weekendje renske en gijs

By dorine on August 15th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje renske en gijs

Hallo allemaal,

Het lange weekend is bijna achter de rug. Morgen mag ik weer aan het werk. Het was wel weer een heel leuk weekend.

Op zaterdag zijn Renske en Gijs met ruim anderhalf uur vertraging toch aangekomen in Sutton. Dat was al een wonder op zich, want naast alle vliegpaniek, kreeg de man aan de incheckbalie op Schiphol het voor elkaar het gedeelte met zijn foto en naam uit zijn paspoort te scheuren. Hij mocht daarop niet meer verder reizen en moest eerst een noodpaspoort gaan halen. Dat duurde wel even en vervolgens stond er een eindeloze rij bij de douane en bagagecontrole. Ze hebben enorm moeten rennen om hun vlucht te halen, die vervolgens flink vertraagd bleek te zijn.

Op vrijdag hebben ze dus eerst even flink uit zitten puffen op de bank hier, en hebben we lekker bijgekletst. Daarna hebben we wat rondgelopen door Sutton en hebben we de afhaalindier voor ons laten koken. ‘s Avonds zijn we naar de bioscoop geweest, zowaar gewoon in Sutton. We hebben Pirates of the Caribbean gezien, een erg leuke film.

Op zondag hebben we eerst een beetje uitgeslapen en na een flink ontbijt (met ei maar zonder bacon) hebben we de trein naar Londen Centrum gepakt. Het had tot dan toe behoorlijk geregend, maar in Londen Centrum bleek het droog en kwam zelfs de zon een beetje door de wolken heen, dus zijn we toch maar een stuk gaan lopen. Het was hetzelfde rondje als vorige week met Marieke, via st James Park en Westminster Abbey naar de zuidoever van de Thames. Daar hebben we weer een flink stuk van het Thames Path gelopen in de richting van de towerbridge. Halverwege hebben we het culturele peil van de wandeling flink verhoogd door bij Tate Modern binnen te stappen. Tate modern is sinds een aantal jaren een nieuwe vestiging van Tate Britain, een beroemd museum in Londen. Tate Modern is gevestigd in een oude energiecentrale die nu helemaal is ingericht voor de moderne kunst. Er zijn zowel schilderijen als beelden en andere kunstvormen te zien. Het oudste werk wat er hing was denk ik van Claude Monet, en verder waren het voornamelijk werken van latere kunstenaars, zoals mondriaan, Dali, Picasso, Kandinsky, Chagall en nog veel meer. Het ene schilderij sprak mij meer aan dan het andere, maar er hingen toch heel mooie dingen tussen. Nadat we op de bovenste verdieping nog een kopje koffie met uitzicht hadden gedronken zijn we weer verder gelopen langs de thames.

Iets voorbij de towerbridge hebben we lekker geluncht op een terrasje aan de thames, dat zowaar niet te duur bleek. Daarna zijn we over de towerbridge gelopen en hebben we nog een half rondje om de tower gemaakt. Vanaf de tower hebben we de metro gepakt naar Leicester square waar we eens wilden zoeken naar tickets voor musical voorstellingen. Helaas bleek de plek waar we die tickets wilden kopen dicht, maar we wisten nu wel precies de plek waar we ze konden krijgen. We hebben even lekker gehangen op Leicester square en hebben vervolgens in een barretje thee (Renske en ik) en bier (Gijs) gedronken, heerlijk onderuit op een hangbank. Hierna zijn we teruggegaan naar Sutton, waar we heerlijk hebben gegeten bij de plaatselijke Italiaan.

Op zondag hebben we weer een beetje uitgeslapen, rustig ontbeten en de trein richting londen centrum genomen. WE zijn meteen naar Leicester square gegaan voor musical tickets, maar tickets voor onze eerste keus, Billy Elliott, waren niet meer te krijgen. Daarom hebben we tickets gekocht voor de musical Chicago, die ons ook heel leuk leek. Vervolgens hebben we ons richting winkelstraten begeven (covent garden, oxford street en bond street). Ik vind het zelf allemaal een beetje druk in Londen Centrum, voor mij hoeft het winkelen niet zo daar. We hebben veel gekeken en niets gekocht. Vervolgens zijn we richting green park gegaan. Daar hebben we wat gegeten op een bankje en zijn we vervolgens richting Harrods gegaan. Ook daar hebben we veel gekeken en niets gekocht. Hierna zijn we een wandeling gaan maken door Soho, een multicultureel gedeelte van het centrum van Londen. Het was leuk om dat eens te zien, al was het er tamelijk rustig. Daarna hadden we nog wat tijd over, dus zijn we de national gallery ingegaan. We hadden nog drie kwartier voordat die dicht ging, dus we hebben in een sneltreinvaart een aantal zalen afgelopen en achtereenvolgens Monet, Manet, Van Gogh, Velazques, Rubens, Steen, Hals, Rembrandt, Michelangelo en Leonardo da Vinci gezien. En dat allemaal gratis! Eigenlijk hadden we nog wel wat meer tijd willen hebben, maar het ging dicht en we moesten ook nog eten voordat we naar het theater moesten.

We hebben gegeten bij een echte engelse pub en zijn ook echt engels voor de Fish and Chips gegaan. Daarna zijn we naar het Cambridge theater gegaan. We waren er veel te vroeg, dus we hebben lekker nog een poos onderuit gehangen voordat de musical begon. Het ging over een nachtclubdanseres die in de gevangenis belandde en daar zoveel krantenaandacht krijgt dat ze er van gaat dromen dat ze eens superster wordt. Een erg leuke musical met heel veel dans. We hebben genoten. Na de musical zijn we snel richting station gegaan, waar we bijna een half uur moesten wachten op onze trein, en station victoria heeft nauwelijks zitplaatsen…

Vanochtend hebben we echt goed uitgeslapen. Vervolgens hebben we nog een beetje rondgelopen door het winkelhart van Sutton en nog wat gegeten bij een koffiebarretje. Om een uur of vier heb ik Renske en Gijs richting station gebracht. Inmiddels zijn ze als het goed is geland op Schiphol. Het was weer een erg gezellig weekend. Ik heb nog geen foto’s geplaatst in mijn online fotoalbum, dat komt wel als ik Renske’s foto’s heb.

Dat was het wel weer voor vandaag.

groeten
Dorine