zaterdag

By dorine on September 9th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on zaterdag

Hallo allemaal

Vanochtend werd ik wakker van de zon die mijn kamer inscheen door de gordijnen heen. Ik heb heerlijk in het zonnetje zitten ontbijten en ben vervolgens boodschappen gaan doen. Sutton heeft een lange winkelstraat, die, heel on-engels, autovrij is. Hier is het op zaterdag altijd behoorlijk druk, maar er zijn dan ook behoorlijk wat winkels, veel grote ketens, zoals de Marks en Spencer, zijn vertegenwoordigd op Highstreet. Verder stonden er vandaag minstens vier afvaardigingen van de diverse kerkgemeenschappen het winkelpubliek te entertainen. Zo was er onder andere een spirituele dansgroep bezig en had de family church een poppenkast waarin een aantal muppet-poppekastpoppen bekende gospelsongs stonden te playbacken, dat was heel grappig om te zien. Ook staat er meestal een kraam van de grote moskee in noord sutton waarin heren staan die het publiek (overigens op een zeer bescheiden manier) meer willen vertellen over de islam. Overigens ben ik niet van plan me tot één van deze groeperingen te gaan bekeren, ik heb mijn kerk wel gevonden hier in Engeland, maar het is wel leuk om dit alles te zien.

Ik ben weer eens naar de hele grote supermarkt geweest die het verst bij mijn huis vandaan is (normaal ga ik naar de grote supermarkt dichterbij), omdat ik wat specifieke dingen van deze super nodig had. Ik vergeet alleen altijd dat het heel makkelijk is om daar te komen, namelijk bergaf, maar dat daarna de klim omhoog met volle tassen minder aangenaam is.

Toen ik weer thuisgekomen was en plannen wilde maken voor de middag, bleek dat de zon was verdwenen onder sluierbewolking. Ook was het harder gaan waaien en was het in huis duidelijk frisser dan ‘s ochtends. Ik heb mijn plan om naar het park te gaan toen maar laten varen en mijn oorspronkelijke plan, met een boek op de bank, uitgevoerd. Omdat afgelopen weekenden heel druk waren en komende weken nog erger worden, had ik mezelf beloofd dat vandaag een hele rustige dag zou worden. Dat is prima gelukt. Ik heb anderhalf boek uitgelezen en ik heb nog steeds ongelezen boeken liggen, dus ik kan nog vooruit!

Dat was het weer voor vandaag,

groeten
Dorine