dinsdag

By dorine on September 12th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on dinsdag

Hallo allemaal,

Ik ben nog maar net een week geleden geland in Engeland, en morgen vertrek ik alweer naar Europa, zoals ze het hier zeggen. Morgen stap ik met drie collega’s (Raisa, Rachael en Chris) op de trein naar België. We gaan naar een congres in Leuven dat helemaal gaat over een bepaalde techniek. Ik heb zelf deze techniek nog nooit gedaan, maar ik ga het wel veel doen in de toekomst, dus ik ga er vooral heen om te leren. Zaterdag kom ik als het goed is weer terug.

Ondertussen lijkt er toch een beetje vaart in de verhuizingsplannen op mijn werk te zijn gekomen. De twee mensen die van bureau moeten gaan wisselen, verwachten dat aan het eind van deze week te doen, dus als ik volgende week terugkom kan ik als het goed is mijn eigen bureau weer in bezit nemen en mijn computer in gebruik nemen. Vandaag was het nog even hard werken om alles af te krijgen op het lab.

Het is hier nog steeds lekker nazomerweer, al heeft het vannacht hard geregend (en aangezien ik onder een dakkapel slaap, tikte dat dus lekker hard door en werd ik wakker). In de achtertuin lijkt het wel al herfst te zijn. De kastanjebomen hier (en daar hebben ze er in Sutton heel veel van) hebben een soort wormpje of rupsje in de bladeren zitten, je ziet dat in Nederland ook wel eens. Hier is het zo erg dat de bladeren al weken volledig bruin aan de bomen hangen en er nu af gaan vallen. Ook de kastanjes beginnen te vallen, maar het is me nog niet gelukt om een intacte kastanje te vinden. Die mooie glanzende bruine dingen oefenen namelijk niet alleen een enorme aantrekkingskracht uit op mij, maar ook op de pluimstaartige boombewoners in de tuinen. De noten zijn opgegeten, dus nu zijn ze aan de kastanjes begonnen. Aangezien er om kastanjes scherpe bolsters zitten, wachten ze met het opeten totdat deze op de grond zijn gevallen. Volgens mij zitten ze overal verscholen onder bosjes om op te springen zodra er een kastanje valt, want overal liggen half afgekloven kastanjes, maar hele zijn er niet te vinden. Ik vrees dat ik mijn herfstmandje moet gaan vullen in het bos (daar wonen niet zoveel eekhoorns, in tuinen is er veel gemakkelijker aan eten te komen). Gelukkig ligt het dichtstbijzijnde bos 200 meter achter mijn werk.

Mogelijk dus de komende dagen geen bericht van mij, ik heb geen idee of ik bij internet kan komen in Leuven.

groeten
Dorine