startzondag

By dorine on September 17th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on startzondag

Hallo allemaal,

Na een drukke week volgde vandaag ook nog een drukke zondag, het was in de Nederlandse kerk namelijk startzondag, de start van het nieuwe kerkseizoen. Ik zat dus om half tien alweer in de trein richting Londen centrum. Aldaar bleek het al redelijk druk in de kerk. De kerk werd al snel steeds voller zodat er uiteindelijk zo’n 80 mensen waren denk ik, bijna drie keer zoveel als normaal. Tijdens de startzondag is er altijd veel aandacht voor de kinderen, dus hadden de dominee, Diny, en nog een paar anderen een heel programma voor de kinderen voorbereid. Dat was niet tevergeefs, uiteindelijk waren er zo’n twaalf kinderen en ook nog vier of vijf baby’s. Ik had zelf niet meegeholpen met de voorbereiding, omdat ik in eerste instantie ervanuitging dat ik nog niet uit België terug zou zijn. Toen bleek dat ik er toch was, werd ik meteen voor vanalles in geschakeld.

Het thema van de dienst was “met z’n allen de boot in” over het verhaal van de ark van Noach. Voorin de kerk was een kartonnen kerk gebouwd met daarboven een regenboog. Alle kinderen die er waren hadden tekeningen en foto’s van hun lievelingsdieren opgestuurd of meegebracht en die werden allemaal op de boot geplakt, een heel leuk idee. Ik was door de dominee ingeschakeld voor de fotografie, dus vandaar dat ik tijdens de dienst een paar foto’s heb kunnen maken. Die staan in mijn fotoalbum. Ik heb voor het eerst in mijn leven een kindernevendienst (eens soort zondagsschool, maar dan tijdens de kerkdienst) gedaan, waarbij ik samen met Diny een liedje met de kinderen in moest studeren, ik begeleidde ze op mijn blokfluit. Dat viel overigens niet mee, want de meeste kinderen hadden niet veel zin in zingen. Toen iedereen weer terug was in de kerkdienst, mochten ze het liedje voorin zingen, dat ging uiteindelijk toch vrij goed. Ook werden er twee kinderen gedoopt, ook bijzonder om dat eens in deze kerk mee te maken.

Na de dienst werd er uiteraard weer koffie gedronken, maar niet heel lang, want we moesten al snel echt met z’n allen de boot in. Met een hele groep mensen zijn we naar de dichtstbijzijnde aanlegsteiger gelopen en daar hebben we gewacht op de veerdienst naar Greenwich. Er waren heel veel mensen mee, zeker zo’n vijftig. Daardoor pasten we niet allemaal op de eerste boot die kwam. Ik heb dus samen met nog een stuk op twintig mensen gewacht op de volgende boot. Daar pasten we wel allemaal op, maar vervolgens bleek deze niet verder te gaan dan de towerbridge. Daar hebben we vervolgens weer een kwartier staan wachten, overigens was het uitzicht op de towerbridge niet vervelend. De volgende boot was vrij leeg, dus konden we weer verder. Het was heerlijk op het water in de zon. Het was ideaal weer, zo’n vijfentwintig graden met veel zon. In Greenwich hebben we ons door de enorme menigte geworsteld (er was duidelijk iets te doen, het had iets met de autovrije zondag en de aankomende tour de france start te maken). In het park hebben we gepicknickt. Het was heel gezellig en iedereen had het prima naar zijn zin. Veel mensen hadden iets meegenomen voor de picknick, dus er was ruim genoeg te eten. Mijn pannekoeken vonden gretig aftrek.

Rond een uur of vijf hebben we alles weer ingepakt en zijn we met de lightrail weer allemaal onze eigen weg gegaan. Een heel geslaagde dag!

groeten
Dorine