weekendje NL

By dorine on September 25th, 2006
Posted in Nieuws | Comments Off on weekendje NL

Hoi allemaal,

Na een aantal dagen radiostilte weer een berichtje van mij. Afgelopen weekend ben ik wederom in Nederland geweest, ter aanleiding van het afstuderen van Paulien. Op donderdagavond ben ik rond een uur of acht vanaf Gatwick airport gevlogen. Dat was een hele soepele reis en rond elf uur was ik op station Dordrecht.

De volgende dag kon ik al heel vroeg een lift krijgen naar Rotterdam. Daar heb ik eerst wat in het park bij de euromast rondgehangen (verbazingwekkend hoe rustig het daar is, ik ben hier drukke parken gewend, maar ja, het was natuurlijk wel op een tijd waarop normale mensen werken). Daarna ben ik mijn oude collega’s in het Erasmus MC van hun werk af gaan houden. Het was leuk om te buurten en een aantal mensen daar weer eens te zien, al was niet iedereen er. Vervolgens ben ik richting winkelhart (lees: Koopgoot) gegaan om het één en ander aan winterkleding in te slaan. De kledingmodellen hier in Engeland staan me niet zo aan, ze zijn standaard gemaakt om de nodige vetrollen duidelijk te laten zien. Nu vallen die vetrollen bij mij nog wel mee (al ben ik wel wat aangekomen sinds ik hier woon), maar ik heb toch niet zoveel zin in te korte truitjes met te diepe decollettées. Gelukkig zijn in Nederland Dordrecht en Rotterdam in de buurt. Ik ben ook aardig geslaagd.

Om twee uur had ik met Hessel afgesproken in de trein en samen zijn we richting Amsterdam gereisd. We waren veel te vroeg op de Vrije Universiteit, dus zijn we nog even de hortus ingedoken. Daar geldt nog altijd hetzelfde principe als toen wij aan de biologiefaculteit studeerden: zoveel mogelijk planten in zo weinig mogelijk ruimte proppen. Er waren wel overal gezellige zitjes, er bloeide nog het nodige en de zon scheen, dus we hebben ons daar best vermaakt. Om half vijf hebben we ons heel nostalgisch in de collegezaal gepropt waar we ook vaak college hebben gehad. Inmiddels was Marieke ook van de partij. Paulien was niet de enige die afstudeerde, in totaal kregen een stuk of twaalf studenten hun bul in deze zitting, die dus een lange zit was. Paulien was als één van de laatste aan de beurt en kon zeer opgelucht haar handtekening zetten onder haar Medische Biologie bul, voor haar de tweede, ze had eerder al haar doctoraalfase van Geneeskunde afgerond. Toch een hele prestatie, twee studies naast elkaar. Ze heeft er hard voor moeten werken de laatste weken, maar het is nu toch gelukt. Nogmaals gefeliciteerd Paulien! ‘s Avonds zijn we uit eten geweest in een rookvrij vegetarisch restaurant in de Amsterdamse rivierenwijk. Dat was heel leuk en heel lekker. Daarna zijn we weer allemaal richting huis gegaan.

Zaterdag was een beetje een lummel en leesdag. Heel lekker, na alle drukke dagen ervoor. Ik had eigenlijk gepland om lekker in bikini of korte broek in de tuin van mijn ouders te gaan zitten, maar dat plan viel letterlijk in het water. De zon was verscholen achter een hele dikke laag wolken waar ook het nodige vocht uitkwam. Gelukkig gaat lezen ook heel goed op de bank.

Zondag werd ik al vroeg uit mijn bed gejaagd, want de zon deed het weer. We zijn rond een uur of negen richting de Kennemer duinen bij Santpoort (in de buurt van Haarlem) gereden, alwaar we rond een uur of half elf waren. Na een kop koffie op het terras van de plaatselijke manege zijn we lekker gaan wandelen. Mijn ouders werden vast en zeker half gek van mij, want ik heb tijdens de wandeling behoorlijk lopen spelen met mijn fototoestel, de resultaten zijn te zien in mijn fotoalbum. Na anderhalf uur wandelen, waarbij we de nodige zeldzame planten tegen kwamen, konden we de laatste duinen over klimmen naar het strand. Daar hebben we heerlijk in het zonnetje (die het nog steeds deed) gegeten en hebben ma en ik de nodige schelpen gesprokkeld. Vervolgens zijn we via een ander pad weer teruggewandeld, hebben we nog wat gedronken op hetzelfde terras van dezelfde manege en zijn we weer uitgekomen bij de auto. Inmiddels deed de zon het niet meer en begon het te druppen, dus we waren net op tijd terug.

Tegen de tijd dat we in H.I.Ambacht waren (ik heb het tussenliggende gedeelte niet bewust meegemaakt, en dan zijn we nog niet eens over de A27 gereden, waar ik sowieso standaard in slaap val), was het opgehouden met zacht regenen. Ik ben eerst onder de douche gedoken en heb vervolgens heb ik mijn moeder geholpen in de keuken, want het was thuiskomdag, Judit, Bart-Jan, Renske en Gijs kwamen al snel aan en ook mijn oom Mari was er. We hebben lekker bijgepraat en heerlijk gegeten van twee ovenschotels. Na het eten droop iedereen al snel weer af, want het was niet vroeg meer. Ik heb al mijn spulletjes weer verzameld en in mijn koffer gepropt.

Vanochtend ging de wekker al erg vroeg, om half zes. Om kwart over zes heeft mijn vader me naar station Dordrecht gebracht, normaal een kwartiertje rijden. Nu bleek er echter iets gebeurd te zijn in de Drechttunnel richting Rotterdam (dus de andere tunnelbuizen), waardoor de uitvalsweg helemaal vast stond. Uiteindelijk zagen we toen we het station binnenliepen precies mijn trein wegrijden. Gelukkig gaan er meerdere treinen naar Schiphol, dus een kwartier later heb ik een andere trein gepakt. Die kreeg onderweg behoorlijk vertraging, waardoor ik mijn aansluiting op Leiden miste. Vervolgens moest ik daar een vertraagde intercity in. Uiteindelijk was ik drie kwartier later dan gepland op Schiphol. Daar ging alles wel heel vlot, binnen tien minuten was ik ingecheckt en door de douane heen. Mijn vlucht had wel weer vertraging, en ook in Engeland reden de treinen niet zoals ze dat zouden moeten doen. Uiteindelijk was ik iets voor twaalven thuis. Daar heb ik snel mijn spullen gedumpt, me omgekleed en ben ik richting mijn werk gegaan.

Daar had ik nog een drukke werkdag. Ik had gepland om vandaag al mijn verschillende cellijnen (soorten cellen) in kweek te hebben, dus er was veel werk te doen. Er stond al veel in kweek, dus daar moest ik aardig wat aan doen. Eén van mijn collega’s, Lynley, was zo lief geweest om afgelopen vrijdag voor mijn cellen te zorgen, ik had gezegd dat het niet hoefde, maar het is goed dat ze het toch heeft gedaan, want anders hadden twee soorten cellen niet meer geleefd. Eén andere cellijn was dood, er zat duidelijk een bacterie in het flesje, maar alle andere cellen zagen er goed uit. Rond half zes had ik eindelijk alles gedaan. Morgen gaat het weer heel druk worden, maar met een beetje mazzel ben ik er over een paar weken van af.

Nu heb ik wel weer genoeg geschreven vind ik, dus meer nieuws een andere keer!

groeten
Dorine