Labour Day

By dorine on May 1st, 2006
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal!

Vandaag was het hier labour day, dag van de arbeid, een dag waarop er vooral niet gewerkt wordt. Ik heb eens een flinke wandeling gemaakt langs de diverse parken hier in de gemeente. Het waren standaard parken, een had een mooie botanische tuin erbij, een ander bestond slechts uit een voetbalveld en nog een derde was gras met af en toe een boom, zonder mensen. Die mensen waren allemaal in het meest opvallende park, een niet al te groot park met daar doorheen een stromend riviertje. Het was hier ongelooflijk druk. Heel veel mensen waren hier aan het wandelen en de eendjes voeren. Dat eendjes voeren was daar trouwens erg apart. Normaal zie je daar ook een hoop duiven op af komen. Die waren er hier ook, maar er waren minstens evenveel eekhoorns. Ik dacht dat die ene in de tuin gisteren bijzonder was, maar hier struikelde je er bijna letterlijk over. Die eekhoorns, daar heb ik recent nog een apart verhaal over gelezen. Het is namelijk niet de soort die wij kennen, de rode eekhoorn, met een prachtige pluimstaart, maar de grijze eekhoorn, die wat groter is. Deze soort is jaren terug vanuit Amerika geimporteerd in Engeland en heeft hier geen natuurlijke vijanden. Jullie raden het al: ze hebben zich explosief voortgepland (ze zitten nu ook midden in Londen in Hyde Park) en de rode eekhoorn verdrongen, die is hier aan het uitsterven. Toch vind ik het best leuk om af en toe zo’n grijs beestje te zien lopen.

Genoeg over eekhoorns nu. Morgen is mijn eerste werkdag, dus ik ga het nu niet al te lang maken. Ik heb er erg veel zin in en hoop jullie morgen op een goed verhaal te kunnen trakteren.

groeten
Dorine



By Jeroen on 26-08-06 10:17

Een beetje laat commentaar, maar ik vond wat nieuws over de rode en grijze eekhoorn. De rode blijkt namelijk niet zomaar verdrongen te zijn: http://www.nu.nl/news/807305/89/Virus_grijze_eekhoorn_ook_gevaarlijk_voor_de_rode.html.