Natuurfilm in de achtertuin

By dorine on April 7th, 2007
Posted in Nieuws | 1 Comment »

Hallo allemaal,

Even een snelle ochtendpost, want zometeen ga ik wandelen met Marieke. Gisteren was de eerste vrije dag van het paasweekend en uiteraard ben ik naar de kerk geweest. Er was een prachtige dienst, waarin de vieringen van Witte Donderdag en Goede Vrijdag gecombineerd werden. Vooral het Goede Vrijdag gedeelte was indrukwekkend. Het lijdensevangelie (Johannes dit jaar) werd in zijn geheel gelezen, met tussendoor gedeeltes uit de koralencyclus Jezus Meine Freude van J.S. Bach, gezongen door vijf professionele zangers (de zangers van Ashley Stafford). Het was ontzettend mooi. Wel heel jammer dat er maar 25 mensen in de kerk waren, hopelijk wordt dat zondag beter!

Na afloop heb ik niet te lang koffiegedronken en ben ik met mijn boek naar Green Park getogen. Geen uitzonderlijk mooi park, maar 1 minuut lopen van de metrohalte, waar ik een uur later moest opstappen. Het was ruim boven de twintig graden, dus de panty was inmiddels uit en het truitje met lange mouwen was in de kerk verwisseld voor een mouwloos topje. Zo heb ik heerlijk in de zon gelegen. Daarna ben ik op de metro naar Heathrow gestapt, waar ik Marieke opgewacht heb. Haar vliegtuig landde een kwartier te vroeg, en ze was snel door de douane, dus ik hoefde niet lang te wachten. Ook haalden we nog net de bus naar Sutton, die één keer per uur gaat en waarvan ik niet verwacht had dat we hem nog zouden halen. Onderweg hebben we natuurlijk lekker bijgepraat.

Thuisgekomen gingen we net thee drinken toen ik iets in de tuin ontdekte:

vos1.JPG

Een vos! In prachtige fotopose deze keer, zodat het nu wel lukte om scherpe foto’s te maken. Wel was ik verbaasd om op klaarlichte dag een vos te zien (het was de buurtvos, te zien aan zijn kale staart), maar het beest houdt blijkbaar ook van zonnebaden. Daarbij had het dier een verrassende voorkeur voor de composthoop

vos2.JPG

Blijkbaar was de zon daar extra lekker

vos3.JPG

Of steken daar perongeluk een paar extra oren uit?

vos4.JPG

Ja! Het zijn er twee! Foxie heeft een vriendinnetje gevonden! Zouden ze een hol aan heb bouwen zijn?

Zo hebben we genoten van deze natuurfilm, van luie vossen die zich regelmatig uitstrekten, om elkaar heen draaiden en vooral lagen. Voor het raam hebben we onze thee gedronken. Een thuisbioscoop! Helaas werd het tafereeltje een half uur later verstoord. Ik vind vossen na 11 maanden engeland nog steeds bijzonder en leuk om te zien, maar de meeste engelsen delen die mening niet, zij vinden vossen ongedierte. Zo ook de onderbuurvrouw die de boel kwam wegjagen en ook meteen het begin van het hol op de composthoop vernietigde. Helaas! Ik hoop dat de vossen nog een keer terugkomen, want het was een mooi gezicht!

Inmiddels is het zaterdagochtend en schijnt er weer een heerlijk zonnetje. Zometeen gaan we eropuit, dus later waarschijnlijk meer nieuws!

groeten
Dorine



By Jeroen Besse on 10-04-07 15:14

Zojuist op m’n werk ook een vos gezien. Hij/zij lag lekker te rollen in het gras. Helaas had niemand van m’n collega’s een goede camera mee…