Weekend met Marieke

By dorine on April 9th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Weekend met Marieke

Hallo allemaal,

Het lange paasweekend zit er alweer bijna op, maar het is een welbesteed weekend geweest. Vrijdag is Marieke aangekomen en de rest van de dag hebben we gebruikt om bij te praten en vossen te kijken (zie de post van vrijdag).

Op zaterdag zijn we redelijk vroeg op de trein gestapt naar Boxhill. De mogelijkheden om daar in de buurt te wandelen, zijn nog steeds niet uitgeput. Deze keer zijn we richting Ranmore Common gelopen, een bosachtig gebied op de heuvels tegenover Boxhill. Ik was er al wel twee keer eerder geweest, maar beide keren met minder mooi weer. Nu scheen echter de zon, en dat gaf het bos een heel ander aanzien. Overal waren nu bloemen te zien op de bodem, zoals de bluebell.

bluebell_klein.JPG

Het blauwe bluebell-tapijt in de bossen, dat ik al op veel foto’s gezien heb, begon zich nu echt te vormen. Het was een prachtig gezicht! De vogels floten ook dat het een lieve lust was, dus we hebben echt genoten. We hebben een gedeelte van de North Downs Way gevolgd, een lange afstandswandeling, waarvan ik vorige week een ander deel heb gedaan. Halverwege kwamen we uit bij het kerkje van Ranmore Common. Die kerk staat er voor anderhalf huis, maar binnen was het een en al bedrijvigheid. Men was de kerk met bloemen aan het versieren voor pasen, een heel mooi gebruik. De kerk rook ook heerlijk van binnen. Hiervandaan hebben we al snel de North Downs Way verlaten en zijn we door de bossen richting noorden gelopen. Na een uurtje lopen kwamen we opeens uit in een prachtig stukje engels platteland. Een heuvelachtig landschap, waar op de weiden koeien en paarden graasden, met kleine weggetjes tussendoor. Via zo’n weggetje zijn we naar polesden lacey, een achttiende eeuws landhuis gelopen. Daar hebben we de tuinen bekeken (leuk, maar lang niet zo mooi als Kew Gardens). Overigens maakten we daar wel weer kennis met de engelse gemoedelijkheid. We waren via een klein wandelpad op het terrein van het landhuis gekomen, niet via de hoofdingang. Omdat we wisten dat we moesten betalen om in de tuinen te komen, zijn we op zoek gegaan naar de kassa. Daar aangekomen werd gemeld dat we ons geld maar moesten bewaren voor een ijsje.. Dat ijsje is er uiteraard gekomen. Na een poos in de zon te hebben gelegen (het was twintig graden), zijn we terug naar Boxhill gelopen. Omdat we nog geen zin hadden om terug naar huis te gaan, hebben we nog even bij Boxhill zelf gekeken. Ik wilde zien of de lelietjes-van-dalen die ik vorige week had gezien, al bloeiden. Op de plaats aangekomen werden we bijna overweldigd door een enorme uienlucht. Mijn lelietjes-van-dalen bleken geen lelietjes-van-dalen te zijn, maar daslook, een plant uit de look-familie. Er waren nu al veell knoppen uitgekomen. De hele bodem rondom de rivier de Mole was bedekt met het plantje, heel bijzonder en weer eens wat anders dan Bluebells. Ook bij de Mole hebben we nog een poos in de zon gezeten, waarbij we tot twee keer toe een ijsvogel hebben gezien (een blauwe bliksemschicht, die helaas veel te snel vloog om op de foto te zetten). Toen het echt te koud werd, zijn we terug met de trein richting Sutton gegaan, waar we heerlijk bij de indier hebben gegeten. Er staan de nodige foto’s van deze wandeling in mijn fotoalbum.

Gisteren zijn we al heel vroeg naar de kerk gegaan. Om half tien was daar een vroege dienst. Ik was altijd gewend om op zaterdagavond laat naar een paaswake te gaan, maar omdat hier mensen van heel ver moeten komen, is er voor een vroege ochtenddienst gekozen. Hierna was er een paasontbijt, met aansluitend de normale paasviering. Alles bij elkaar was het een hele mooie cyclus van kerkdiensten.

Inmiddels scheen de zon weer uitbundig, dus zijn we naar Kew Gardens afgereisd. Daar hebben we heerlijk van de zon genoten. We hadden veel tijd daar, dus we hebben uitgebreid de verschillende gedeeltes van de tuinen bekeken. Er staat al ontzettend veel in bloei, zelfs de rhododenrons al! Dat betekent dus weer vulling voor mijn fotoalbum. Rond zes uur werd het wat frisser, dus zijn we richting huis gegaan. In Richmond bleek dat de treinen niet reden, dus waren we veroordeeld tot twee ritten in de bekende londense dubbeldekker bus. In beide bussen konden we een plaatsje bovenin voorin veroveren. We hadden daar prachtig uitzicht tijdens het ritje langs de Thames. In Sutton hebben we heerlijk pizza op bij de plaatselijke pizza express (in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden is dit een heel fatsoenlijke restaurantketen met keus uit wat minder gebruikelijke pizza’s, ik had er één met asperges).

Vanochtend hebben we het rustig aangedaan en rond één uur heb ik marieke naar de bus gebracht. Als het goed is, is ze nu weer in Nederland. Ik heb nog heerlijk genoten van de zon (voor het open raam met een boek). Inmiddels speelt deel twee van de natuurfilm “achtertuin” zich af, beide vossen zijn er weer en de benedenbuurvrouw is weg! Ik ga nog even genieten!

groeten
Dorine