weekje NL

By dorine on May 9th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on weekje NL

Hallo allemaal,

Zoals beloofd nu het verslag van afgelopen week. Op woensdag (een week geleden) heb ik mij begeven naar de bushalte, weer eens een andere start van de reis naar Nederland. Er gaat vanaf Sutton namelijk een rechtstreekse bus naar Heathrow en dat moest natuurlijk geprobeerd worden (het eigenlijke argument was dat een enkele reis slechts 1 pond kost). De bus was uiteraard te laat maar we kwamen toch wel redelijk op tijd op Heathrow aan. Daar konden we meteen inchecken bij één van de incheckautomaten. Vijf minuten later was ook de bagage afgegeven en konden we door de security. Daar ging het fout. Ik had mijn poster (voor het congres) in een koker bij me en die mocht niet als handbagage meegenomen worden. Ik had zo’n koker al een aantal keer meegesleept naar Amerika als handbagage, dus ik was erg verbaasd. Er werd mij echter op zeer onvriendelijke manier meegedeeld dat er nieuwe regels waren. Ik kon dus terug, mijn koker inchecken en afgeven bij een andere balie. Zucht. Uiteindelijk was ik nog ruim op tijd door security en douane, maar echt vrolijk was ik niet meer. Eenmaal in het vliegtuig bleek waarom ik geen Heathrow-fan ben: er stond een file voor de startbaan. Gevolg: 50 minuten te laat vertrokken. Gelukkig haalden we aardig wat tijd in door op Schiphol vlak bij de terminal te landen.

Vanaf Schiphol zijn we meteen richting Amsterdam gegaan, waar ik mijn collega’s via een wandeltochtje over de zeedijk naar ons hotel heb geleid. Daar hebben we onze bagage gedropt en zijn we snel naar het terrasje tegenover het hotel gegaan, het was prachtig weer. Hier hebben mijn collega’s kennis gemaakt met de bittergarnituur. Vooral de bitterballen bevielen. Helaas moesten we na anderhalf uur toch echt naar het congres. Dat was in het VU-ziekenhuis. Enigszins bekend terrein voor mij, ik heb vier jaar aan de VU gestudeerd. Na een interessant openingspraatje werd ons een indonesische maaltijd voorgeschoteld, die we buiten op een terras op konden eten. Lang leve de zomer! Hierna zijn we wat gaan drinken in een kroeg vlak bij de VU. Vervolgens zijn Rachael en Ola, die in een hotel vlak bij de VU logeerden, naar hun hotel teruggegaan en hebben wij (Richard, Raisa, Chris en ik) de binnenstad nog onveilig gemaakt. We vonden een pub waar een jazzband stond te spelen, erg gezellig. Niet al te laat zijn ook wij naar het hotel gegaan.

De volgende dag volgde er een volle congresdag. Om acht uur waren we al in het VU-ziekenhuis voor het ontbijt. Hierna volgde er acht uur met praatjes, en af en toe gelukkig wel een pauze. Het congres ging voornamelijk over een bepaalde techniek (Array-CGH voor de insiders) die ik binnenkort veel ga gebruiken. Met deze techniek kun je in al het DNA van de mens kijken of er ergens afwijkingen zitten. Er komt dan ook ontzettend veel informatie uit, die je op heel veel manieren kunt interpreteren. Daar ging dit congres dan ook over. Naast kankeronderzoek werd er ook veel onderzoek over chromosoomafwijkingen (zoals het syndroom van Down, maar ook veel zeldzamere syndromen) gepresenteerd. Dat is wel leuk om te horen, maar het kankeronderzoek is voor mij toch interessanter.

Na deze volle congresdag werden alle congresgangers in een paar tourincars geladen en zijn we met z’n allen naar bloemendaal aan zee gereden. Het was zeven uur toen we er aankwamen, dus van zonnen kwam niet veel meer, maar het was toch wel erg fijn om even op een Nederlands strand te staan. Ik kan enorm genieten van de geur van de zee. Na een halfuurtje begon het diner in een strandpaviljoen (Vroeger). We kregen erg lekker eten en het uitzicht op de zonsondergang was ook niet verkeerd.

zonsondergang_klein.JPG

Na het eten werden we weer in de bussen geladen en zijn we teruggereden naar Amsterdam. Daar aangekomen was het inmiddels behoorlijk laat, dus ben ik meteen naar het hotel teruggegaan.

De volgende ochtend was er weer congres. Tijdens de lunchpauze moest ik mijn poster presenteren. Er zijn een aantal mensen langs geweest voor wie ik kon presenteren, maar echt boeiende discussies heb ik niet gehad, deze mensen zaten toch voornamelijk in een heel ander vakgebied. Om vijf uur is het hele congres richting amsterdam centrum gegaan, waar we een diner hadden in de Waag (op de Nieuwmarkt). Het eten viel mij een beetje tegen, ik had er iets meer van verwacht. Gelukkig was het wel heel gezellig. Na het eten wilden mijn collega’s persé de Wallen zien, dus zijn we daarheen gelopen. Het was er vreselijk druk! We zijn één straat uitgelopen en toen hadden mijn collega’s het wel gezien, dus hebben we een eindje verder een kroeg opgezocht. Daar hebben we het behoorlijk laat gemaakt.

De volgende ochtend kon ik een beetje uitslapen, rond een uur of tien was ik weer op de VU. Daar bleek maar de helft van mijn collega’s aanwezig te zijn, de rest zou gaan winkelen. Ik heb het congres wel netjes uitgezeten. Na een korte lunch heb ik afscheid genomen van de nog aanwezige collega’s en ben ik richting Waterlooplein gegaan. Daar had ik afgesproken met Marieke, Paulien en Hessel. Met elkaar zijn we naar de Hortus Botanicus (die van de UVA) gegaan. Het was erg mooi, er bloeiden veel planten. Het leukst vond ik de vlinderkas.

vlinder_klein.JPG

Overigens had ik deze botanische tuin toch iets groter verwacht. Ik ben tegenwoordig natuurlijk erg verwend met een abonnement op Kew Gardens, wat enorm groot is, maar deze hortus was vrij klein, zelfs niet veel groter dan de hortus van de VU, waar ik in mijn studententijd regelmatig kwam. Er waren overigens wel veel mooie kassen. Ook was er een vijvertje vol met salamanders. Uiteraard heb ik weer veel foto’s gemaakt, die te bewonderen zijn in mijn fotoalbum.

Aan het eind van de middag zijn we allemaal weer naar huis gegaan. Rond zeven uur was ik in Hendrik-Ido-Ambacht. Het was goed om mijn ouders weer te zien! Op zondag heb ik het rustig aan gedaan. Aan het eind van de ochtend kwamen Renske en Gijs en later in de middag waren ook Judit en Bart-Jan er. Het hele gezin bij elkaar! Ook mijn tante Lia kwam nog even langs. Mijn moeder had flink haar best gedaan met koken! ‘s Avonds kwamen ook Jan en Bep Besse (de ouders van Jeroen) nog even langs. Zo heb ik in korte tijd toch veel mensen gezien!

Op maandagochtend ben ik eerst even bij mijn oma’s langsgeweest. Die had ik sinds de kerstvakantie al niet meer gezien. Ze maakten het allebei goed. ‘s Middags ben ik naar Rotterdam gegaan, naar Jeroen en Anne. Het weer was inmiddels behoorlijk omgeslagen, het was koud en het regende onophoudelijk. Echte Nederlanders laten zich hier echter niet door weerhouden en samen zijn we naar de dierentuin gegaan. Blijdorp is een prachtige dierentuin, zelfs in de regen was er nog een hoop te zien. Ik kom er altijd graag bij de olifanten, de meeste heb ik als klein kalfje nog gezien.

banka_klein.JPG

De olifanten stonden binnen en dat was maar goed ook, zodra we binnen waren begon het buiten te hozen. Een goed excuus om extra lang naar de olifanten, die met stro aan het spelen waren, te kijken. Leuke dieren! Toen het buiten wat rustiger werd, hebben we nog een rondje door het oude gedeelte van de dierentuin gelopen. Overigens bleek er daar ook al weer heel veel vernieuwd te zijn sinds de laatste keer dat ik er was (zo’n anderhalf jaar terug). Vlak voordat de dierentuin dicht ging, zijn we weer naar Jeroen en Anne’s huis gegaan. Daar heeft Anne heerlijk gekookt, zuurkool met worst, in Engeland niet te krijgen. Ook hebben we nog wat foto’s gekeken en hierna heeft Jeroen me naar huis gebracht.

Op dinsdag heb ik ‘s ochtends gewinkeld met mijn moeder. Dordrecht was daarvoor de aangewezen plek. Ik heb aardig wat zomerkleding gekocht, dat was nodig ook want mijn zomergarderobe was versleten en vaalgewassen. Kleding is in Nederland toch nog een stuk goedkoper dan in Engeland. Thuis heeft mijn moeder nog snel een broek korter gemaakt, mijn broeken zijn altijd te lang. Mijn vader was vroeg thuis en samen hebben mijn ouders me naar het station gebracht. Daar begon de reis terug naar Sutton, een reis die erg voorspoedig verliep. Om half tien ‘s avonds was ik weer thuis.

Inmiddels heb ik weer een volle werkdag achter de rug. Ik merkte dat ik een aantal dagen vrij had gehad, ik kon er weer vol tegenaan.

Dat was het wel weer,

groeten
Dorine