regenweekend

By dorine on June 24th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on regenweekend

Hallo allemaal,

We hebben hier traditioneel engels weer: veel regen. Dat was afgelopen weekend goed te merken. Vrijdagavond was ik uitgenodigd voor een barbeque bij Thea, één van de gemeenteleden van de Nederlandse kerk. Daar hebben we zo nu en dan een paraplu bij gebruikt. Het was overigens wel heel gezellig, in totaal zes dames, allemaal uit de Nederlandse kerk. Het was nog wel even stressen om er te komen. Om vijf uur stond ik op mijn werk in de startblokken om via mijn huis naar het station te gaan (ik was lopend die dag). Ik wilde nog snel even checken of op de laboratoria alle radio’s (en andere dingen die normaal niet de hele nacht aan horen te staan) uitstonden, toen het brandalarm ging. Ik ben maar meteen naar buiten gegaan. Daar heb ik drie kwartier mogen staan, niet erg prettig want ik had beloofd met Albertha samen naar Thea te lopen omdat ze de weg niet helemaal wist en ik vond het een vervelend idee om haar te laten wachten ergens buiten een metrostation. Naar huis kon ik niet want al mijn belangrijke spullen (portemonnee, huissleutels enz) lagen in het gebouw achter slot en grendel in mijn bureau. Drie kwartier, twee brandweerwagens en een aantal politiemannen en vrouwen verder mochten we weer naar binnen (er schijnt daadwerkelijk een klein brandje geweest te zijn op het lab op de verdieping onder ons). Ik heb me snel naar huis gehaast, de taart die ik had gebakken als toetje voor de barbeque meegegrist, en heb me naar het station gehaast, waar ik nog net tussen twee dichtgaande deuren van de trein doorsprong. Uiteindelijk was ik nog redelijk op tijd op het punt waar ik afgesproken had met Albertha. De barbeque was enorm gezellig en ik was dan ook niet vroeg thuis, maar dat gaf niet, het weekend was begonnen.

Zaterdag was een heerlijke niksdag, al heb ik nog wel redelijk wat in huis gedaan. Ook heb ik beneden in de achtertuin een stuk van de schutting in de gemeenschappelijke tuin geverfd. Ver kwam ik niet, want al vrij snel begon het stevig te regenen.

Vanochtend had ik dienst in de kerk en aangezien de kosters er niet waren was ik deze keer erg vroeg. Gelukkig ging er deze keer niets mis, voornamelijk dankzij een zeer goede hulpkoster (die afgelopen vrijdag ook op het barbequefeestje was). Voor de verandering kon ik nu wel eens direkt uit de kerk naar huis (direkt is dan wel na het koffiedrinken en een half uur afwassen want de vaatwasser had het begeven). Thuis heb ik heerlijk gelezen en heb ik wat in de keuken gestaan, want Robert heeft hier net gegeten. Ik heb ook eindelijk mijn vakantiefoto’s kunnen laten zien aan iemand!

Nu is het laat en morgenochtend is het vroeg dus ik ga stoppen.

groeten
Dorine