Londen evenementenstad

By dorine on July 8th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on Londen evenementenstad

Hallo allemaal,

Afgelopen weekend was een bijzonder druk weekend voor Londen. In één weekend waren er Wimbledonfinales, een enorm Live Earth Concert, herdenkingen voor de aanslagen van twee jaar geleden, een bootrace op de Thames en natuurlijk Le Grand Départ, de Tour de France in Engeland. En wat deed Dorine op zaterdag? Juist, de schutting verven. Soms is Londen me iets te druk en dan is het ideaal om in Sutton te wonen. Ik had al weken geleden beloofd om de schutting (of beter gezegd, een soort pergola) te verven, dus dat moest nu de regen Londen eindelijk (tijdelijk) verlaten had, maar eens gebeuren. Met mp3 speler op mijn hoofd met overheerlijk zonnig maar niet te warm weer was dat helemaal geen onaardig karweitje.

Op zondag heb ik dan toch nog iets van alle evenementengekte meegepikt. Voordat het zover was, moest ik me eerst nog door een zondvloed heen worstelen, en dat met een blauwe lucht. Toen ik vanochtend vroeg de deur uitstapte bleek de straat in een rivier veranderd te zijn. Twintig meter van mijn huis (gelukkig bergaf) bleek de waterleiding gesprongen te zijn, waardoor er een stevige waterval vanaf de stoep de straat op was ontstaan. Aangezien ik niet de eerste was die het ontdekte, ben ik er vanuit gegaan dat het waterleidingbedrijf gebeld was en heb ik me naar de trein gehaast. Ik wilde op tijd in de stad zijn, want om kwart voor elf zou de tour de france op zo’n 5 minuten lopen van de kerk langs komen.

Met heel veel mazzel wist ik een prachtig plekje te bemachtigen in de mensenmassa die zich verzameld had in de City. Het was er overigens oorverdovend stil. Er stonden duizenden mensen langs de weg en je kon ongeveer een speld horen vallen, ook toen de cameraploegen, tourofficials en zelfs de franse gendarmerie voorbij kwam in auto’s en op motoren. Opeens begon er vanuit de verte gejuich te klinken dus ik heb mijn fototoestel in aanslag gehouden:

tour1.JPG

klik

tour21.JPG

klik

tour3.JPG

klik

tour4.JPG

En na vier keer achterelkaar geklikt te hebben waren ze alweer voorbij, een kwestie van misschien 10 seconden. Ik herkende nog wel snel Michael Boogerd. De rest van de tourkaravaan heb ik niet meer gezien, ik ben richting kerk gegaan. Na een goede dienst heb ik het centrum voor gezien gehouden en ben ik naar huis gedaan, waar ik voor het eerst in maanden de TV weer eens heb aangezet voor de Wimbledonfinale. Nu ik de tour gezien heb, moet Wimbledon er volgend jaar ook maar eens van gaan komen.

groeten
Dorine