bloemen

By dorine on July 16th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on bloemen

Hallo allemaal,

Eigenlijk heb ik niet zoveel te melden, maar toch maar even een post. Ik heb een heerlijk rustig weekend gehad, waarin ik een beetje heb opgeruimd en vooral veel gelezen. Het weer was drukkend en vochtig, maar niet echt zonnig. Op zondag ben ik nog naar Kew Gardens geweest, met Alicia, mijn nieuwe collega, die graag wat groen in de buurt van Sutton wilde zien. Het oorspronkelijke plan was Boxhill, maar gezien de weervoorspellingen hebben we gekozen voor wat minder wild groen wat eventueel ook in een waterdichte kas bezichtigd kon worden. Geen onverstandige keuze, want we hebben alle kassen van Kew noodzakelijkerwijs van binnen gezien. De kassen zijn op het moment niet geweldig, er staat vrij weinig in bloei, behalve dan de waterleliekas en de alpine kas, die waren prachtig. De tuinen buiten maakten dat gebrek aan bloemen ruimschoots goed.

hommel_klein.JPG

Meer foto’s staan in mijn fotoalbum. Op de momenten dat het droog was, was het enorm genieten van de bonte verzameling kleuren. We hebben uiteindelijk toch nog aardig wat gelopen en zijn, door op het juiste moment in de buurt van kassen te zijn, toch nog aardig droog gebleven. In Sutton hebben we nog wat gegeten en gekletst,of beter gezegd, gediscussieerd, wetenschappelijke discussies op zondagavond zijn weer een heel nieuwe ervaring.

Vandaag was het hier droog (in tegenstelling tot Nederland begrijp ik, bij mijn ouders in de wijk was de brandweer druk bezig om kelders leeg te pompen, gelukkig hadden mijn ouders geen problemen). De zon wil verder nog niet echt, maar aangezien ik toch de hele dag binnen zit is dat de komende dagen niet zo’n probleem. Op mijn werk is het druk, alle chemicalien waar ik vorige week op zat te wachten, zijn nu binnen waardoor er opeens een hele rij experimenten gedaan kan worden. Natuurlijk komen er dan ook nog allemaal kleine experimentjes tussendoor, dus mijn dag was aardig gevuld vandaag. Dat vind ik niet erg, ik ben het gelukkigst als er een hele stapel werk ligt te wachten (zonder scherpe deadline, al heb ik daar doorgaans ook niet zo’n probleem mee).

groeten
Dorine