terug naar huis

By dorine on September 28th, 2007
Posted in Nieuws | Comments Off on terug naar huis

Beste allemaal,

Op vrijdagochtend ging iedereen al heel vroeg op. Om kwart over zes liepen er al mensen te spoken door mijn slaapzaal, maar ik ben nog tot kwart voor zeven blijven liggen, en was daarna vervolgens binnen een kwartier gepakt. Dat betekende tijd voor nog een zonsopgang

Een goed begin van de reis! Overigens kregen we eerst nog een ontbijt en een afscheidsdienst. Onze bagage werd met een busje naar de aanlegsteiger gereden en om negen uur stond iedereen op de ferry. We werden uitgezwaaid door bijna alle mensen die in de abbey en het MacLeod Centre bleven. Ik vond het wel even moeilijk om het eiland achter te laten, ik heb een fantastische tijd gehad.

Na de ferry stonden er direkt bussen klaar naar de andere kant van Mull. De busrit was wederom prachtig.

We kwamen onderweg nog in een echte schotse file terecht, Steffen, Marjolein en ik hadden mazzel dat we in de voorste bus zaten zodat we deze kudde hooglanders goed konden zien. Na ruim een uur scheuren over het eiland kwamen we bij de andere kant van het eiland. De ferry was in de verte al in aantocht.

De ferryovertocht was prachtig. Ik ben niet van het buitendek afgeweest. Het was heerlijk in de zon en wind.

Drie kwartier later waren we in Oban. Daar hadden we net genoeg tijd om wat sandwiches te halen, en om afscheid te nemen van de andere gasten uit het MacLeod Centre. We hebben emailadressen uitgewisseld en misschien zien we iedereen nog wel eens. Overigens bleek het overgrote gedeelte in dezelfde trein te zitten, dus hebben we het afscheid vier uur later op Glasgow nog een herhaald. De tocht naar Glasgow was ook weer prachtig.

In glasgow hebben we op het station iets gegeten, voordat onze volgende trein naar Londen vertrok. Inmiddels begonnen we het reizen een beetje zat te raken, en voor het eerst in de vakantie is mijn boek tevoorschijn gekomen. Iets voor elven arriveerde de trein met twintig minuten vervroeging (kan de NS nog een puntje aan zuigen!) op station Euston. We hebben snel afscheid genomen van de rest, en zijn naar de metro gerend, die precies kwam aanrijden. Daardoor haalden we inplaats van de laatste stoptrein, nu de trein van een half uur eerder, die ook nog eens sneltrein was. Een uur eerder thuis dan gepland! Overigens vond ik zestien uur reizen wel meer dan genoeg! Er staan nog een paar foto’s van deze laatste vakantiedag in mijn fotoalbum.

groeten
Dorine