Rainham marshes

By dorine on June 2nd, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on Rainham marshes

Hallo allemaal,

Het is hier al even niet meer over vogeltjes gegaan, dus bij deze weer eens een update. Afgelopen zondag ben ik vogels (en andere beestjes) wezen kijken in de Rainham marshes, een natuurgebied van de britse vogelbescherming net buiten Londen, aan de Thames. Een flink eindje reizen, zeker omdat niet al het openbaar vervoer ging zoals het zou moeten gaan, maar het was het waard. De mooiste foto’s:

Een boom met een gat waaruit een hoop gepiep komt en een verzameling vogelaars (met lenzen en telescopen waarvan mijn camera een enorm minderwaardigheidscomplex krijgt) onder de boom: dat kon natuurlijk niet missen. Heb rustig alle tijd genomen om camera in te stellen, netjes scherp te stellen op het gat en toen kwam papa grote bonte specht met een grote rups aanzetten. Geweldig!

Een kleine karekiet verborgen in de rietzee

Zodra de zon doorkwam begon er in het hele gebied een heel orkest te kwaken, deze groene kikker deed heel hard mee!

Verder nog gezien: allerhande vinken aan een vogelvoerpaal, kleine zilverreigers, kievitten die duikelden over de weilanden en vervolgens in paniek raakten toen er een torenvalk kwam aangezet en erg veel meeuwen, het is niet zo ver van zee. Qua steltlopers en weidevogels valt het, voor een gebied dat het potentieel heeft van Oosterscheldenatuur, vies tegen, ik heb alleen kievitten gezien. Misschien zat de rest uit het zicht, maar ik had toch wat meer verwacht. In de wetlandcentre, midden in Londen, kom je die beesten namelijk wel tegen. Volgende keer daar maar weer heen. Verder was het overigens heerlijk genieten van de stilte (behalve dan als er een eurostar kwam langsgeraast) en de zon, het was de enige dag in het lange weekend (maandag was bank holiday) dat die een beetje z’n best deed.

groeten
Dorine