Naar Amerika!

By dorine on August 23rd, 2010
Posted in Nieuws | Comments Off on Naar Amerika!

Hallo allemaal,

Naar amerika! Alhoewel niet voor de eerste keer, en ook niet de tweede. Een snelle rekensom leerde dat ik het land al vijf keer bezocht heb, alle vijf keren voor werk. Het is nooit mijn favoriete land geweest, qua politiek, qua mensen, al heb ik er leuke congressen gehad. Deze keer is het doel echter vakantie, want ongerepte natuur, daar hebben ze vrij veel van aan de overkant van de Atlantische Oceaan.

Het eerste gedeelte van de reis bracht ons naar de omgeving van Heathrow Airport. We reisden via Battersea, waar we Roberts oma een bezoek hebben gebracht. De laatste keer in Engeland, want ze is inmiddels verhuisd naar een bejaardentehuis in Spanje. Een emotionele gebeurtenis voor Robert, het is nu niet zo gemakkelijk meer om langs te gaan, hij zal haar missen.

We logeerden in een spotgoedkope kamer van de travelodge, waar een groep tieners die rondhingen in de gang ons van onze nachtrust beroofde. Om vijf uur ‘s ochtends waren we op het vliegveld en tweeenhalf uur later vertrok onze vlucht netjes op tijd. De reis naar Wyoming is niet rechtstreeks te doen vanaf het verenigd koninkrijk, we hadden gekozen voor een vlucht via Chicago, met een zeer ruime overstapmarge. In Chicago kostte het de nodige tijd om het land in te komen, maar uiteindelijk stonden we achter douane en customs met nog zes uur voor onze volgende vlucht vertrok. Tijd dus om de stad te verkennen! Chicago is toevallig de stad waar ik al twee keer was geweest, en waar ik wat extra dagen na de congressen had doorgebracht. Ik ken de stad dus wel enigszins, het is een leuke stad met veel goede architectuur. Robert heeft als kind anderhalf jaar in een buitenwijk van Chicago gewoond, maar was sindsdien niet meer teruggeweest. Veel tijd hadden we niet, dus we kozen ervoor om het hoogste gebouw van de stad (en volgens mij ook van Noord-Amerika) te beklimmen (met de lift): de Seers tower (tegenwoordig Willis tower). Het was helder en we hadden een prachtig uitzicht over de stad!

Na de toren hebben we ook mijn favoriete park: het millennium park nog bezocht. Een geweldige plek om vogels en insecten te zien, en dat in het centrum van de stad. Ook hebben we de Cloud Gate van Anish Kapoor (weer) gezien, een geweldig stukje architectuur!

We waren ruim op tijd terug op het vliegveld, waar onze volgende vlucht wederom op tijd vertrok. Rond half acht ‘s avonds landden we in Jackson, Wyoming, waar we ons naar het dichtstbijzijnde hotel hebben laten taxien, we waren al 24 uur in touw en doodop! Maar niet moe genoeg om van de eerste blikken op de Teton bergrug te genieten!

groeten
Dorine